Новите правила за преструктуриране на предприятията, които приехме в Европейския

...
Новите правила за преструктуриране на предприятията, които приехме в Европейския
Коментари Харесай

Емил Радев: Нови европравила дават втори шанс на задлъжнели граждани и фирми

 Новите правила за преструктуриране на предприятията, които приехме в Европейския парламент, дават втори късмет на задлъжнелите компании и опция да бъдат избавени доста работни места.

По мое предложение евродиректива предлага на държавите-членки да вкарат механизъм за опрощаване на задължения и за физическите лица, съобщи за Varna24.bg варненският претендент за член на Екологичен потенциал от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев.

По думите му България остана единствената страна в Европейски Съюз, в която към момента има " безконечни длъжници ". " Борих се с тази порочна процедура в националния парламент, продължих борбата и в европейския, тъй като би трябвало да дадем късмет на хората с тежки финансови усложнения да стартират живота си на чисто. Над 600 000 български фамилии имат формирани изпълнителни производства поради отговорности към банки, топлофикационни и електроразпределителни сдружения или към частни кредитори. Надявам се, че " безконечните длъжници " най-сетне ще останат в предишното ", разяснява Радев.

Той се ангажира да продължи да работи за ускоряването на процедурите и намаляването на административната тежест за жителите и бизнеса. " Постигнахме сериозен прогрес с премахването на апостилите и потребността от заверка на публични документи в Европейски Съюз, като улеснихме милиони европейски жители ", напомни претендентът на ГЕРБ. Той добави, че новите европравила икономисват на хората освен доста бягане по институции, само че и над 40 млн. евро годишно или до 100 евро на документ като акт за раждане, за гибел, за брак, уверение за фамилно състояние, за бракоразвод, за местоживеене и други " Активно работих за тази смяна и упорствам приложното поле на регламента да се разшири, тъй че да обхване и дипломите, удостоверенията за квалификационните степени, както и удостоверенията за настоящо положение на компаниите, решения на ТЕЛК и други ", изясни Радев.

Той се ангажира да докара до сполучлив край и битката, която поведе против двойните стандарти в Европа. " Битката против разликите в качеството на питателните артикули е в името на здравето на 100 млн. жители в Източна Европа. Защото не може да ни оферират под една и съща марка и в една и съща опаковка храна с по-ниско качество и даже с по-висока цена ", безапелационен е Емил Радев. Заедно с сътрудника си Андрей Новаков той извоюва нова европейска стратегия на стойност 1,3 млн. евро, която ще разреши да се вършат проучвания, да се провеждат осведомителни акции и даже да се завеждат групови искове против нелоялните търговски практики. " Следващата ми цел е  основаването на общоевропейски надзорен орган. Само по този начин ще противодействаме съответно на двойния стандарт при храните ", счита Радев.

Сред неговите цели остава и приемането на страната ни в Шенген. " Постигнахме България да стане част от всички осведомителни системи за отбрана на границите на Европейски Съюз и съм уверен, че напълно скоро ще сме пълновръстен член на Шенген ", означи Емил Радев.

Като варненец той поредно поддържа и идеите на морската столица. " Европейското финансиране форсира развиването на българските общини и Варна е отличен образец за това. Целта ни е през идващия програмен интервал бюджетът за България да се усили. Страната ни чака да получи 18 милиарда лева Това са 4 милиарда лева повече за пътища, пречиствателни станции, за нови благоприятни условия за образование на младежите, за обществени стратегии, само че и за нововъведения, за по-конкурентоспособен бизнес. Европейската взаимност ще даде спомагателен подтик за развиване на стопанската система и за мечтаното от всички повишение на приходите ", акцентира Радев.

По негова самодейност през миналия мандат в Екологичен потенциал се организира галерия на Варненското златно богатство, а Антонио Таяни – сегашен ръководител на Европарламента, пристигна в морската ни столица за откриването осведомителния му офис.  " Трябва да ценим своята антична история, богата просвета и обичаи. България заема почтено място в Европа. Страната ни си извоюва престижа на районен водач и завоюва уважението на своите сътрудници. Това е огромна отговорност за идващия български екип в Европарламента. Той би трябвало да е оптимално обединен, да знае какво прави още от първия ден на своя мандат и да се употребява с поддръжката на огромното европейско семейство, с цел да отстои към този момент завоюваните позиции ", подчертава претендентът на ГЕРБ.

" От всички нас зависи да заглушим популизма и да не допуснем на кормилото на Европейски Съюз да се качат антиевропейски обединения. Вярвам, че на идните избори хората ще подходят прагматично и с номер 12 в бюлетината ще поддържат политиките, които извоюваха мощния глас на България в обединена и просперираща Европа ", заключи Емил Радев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР