Новите ограничителни мерки не се приемат от засегнатите сектори във

...
Новите ограничителни мерки не се приемат от засегнатите сектори във
Коментари Харесай

Как се отразяват Covid мерките на бизнеса във Велико Търново



Новите ограничаващи ограничения не се одобряват от засегнатите браншове във Велико Търново . Ресторантьори, притежатели на фитнес и детски центрове, както и таксиметрови водачи предизвестяват за всеобщи банкрути .

Във Велико Търново повече от половината от брутния вътрешен артикул се генерира от туризма и услугите . И до момента в който най-големият музей навън – крепостта Царевец , ще продължи да работи, както и музеите, и театрите с по-намален потенциал, останалата част от туризма – заведенията, още веднъж са с рестрикции, които свеждат потенциала им на 30 %, а нощните клубове и нощните заведения затварят.  
Мерките на страната са несъответстващи, разяснява в " Преди всичик " Димитър Манолов, притежател на верига от заведения за хранене и нощни заведения във Велико Търново: 

„ Искаме преди да се случат каквито и да е било неразрешени ограничения, да има съответна реакция и обезщетения от страната – по какъв метод тя ще компенсира чиновниците ни, по какъв метод ще компенсира бизнеса и тогава към този момент да бъдат обявявани каквито и да е било ограничения, тъй като тези ограничения, които са въведени към днешна дата, значат, че огромна част от обектите би трябвало да затворят. Година и половина ние сме изкупителната жертва на тази обстановка “. 



Собственици и работещи в заведенията във Велико Търново бяха измежду първите, които излязоха на митинги против новите ограничавания с едно искане – да продължат работа:  

„ Искаме правдивост в ограничаването на ограниченията, да работим без ограничавания, без наложителни ваксини към нас и към клиентите “. 

„ Не желаеме да има затваряне, не желаеме да си губим работата. Винаги има риск, държавното управление постоянно може да ни затвори. Надяваме се да оцелеем. Всичко е в техните ръце, но сега е в нашите “.



И до момента в който заведенията за хранене не престават работа с понижен потенциал, детските и празненство центрове затвориха . Това е насмешка с бизнеса, разяснява собственичка на детски център: 

„ Нас ни затвориха напълно. Не мога да го схвана в случай, че в този момент учебните заведения  ще стартират да работят присъствено, там децата ще бъдат по 30 деца в клас. Те ще бъдат дружно, обаче в детски център не могат да дойдат. Няма да издържим. Това е трети път. Няма по какъв начин да стане, още повече ние имаме личен състав, имаме заеми. Не чакаме никаква помощ от никого. Изобщо страната се подиграва с нас. Това е подигравка! “.  

С 30 % от потенциала си работа не престават фитнес центровете . С всяко затваряне и отваряне клиентите понижават, сътрудници към този момент банкрутираха ", показа пред БНР Крум Митев, притежател на една от най-старите фитнес зали във Велико Търново. Ползвал е от компенсационните ограничения при предходните затваряния, само че в този момент не е оптимист за развоя на обстановката :  

„ Аз персонално заставам без облага от година и половина, само че това нещо не може да продължи безспир . Имаме фитнес, който затвори след втория локдаун. В нашата работа едно такова затваряне не е като кафенето да затвори.  Хората си вършат някакви проекти, гонят някакви резултати, а в един миг някой споделя затваряме или потенциалът понижава, на тези хора всичко им се обърква. Другият проблем е тази неустановеност – работиш, боязън те е да инвестираш, тъй като не знаеш какво ще стане, не можеш да си плануваш нещата “. 

 ЕПА/ БГНЕС

Ограничителните ограничения водят до фрапантно понижение в работата на таксиметровия отрасъл , разясниха Йордан Стайков, който от 40 години кара такси във Велико Търново, и сътрудника му Светлозар Стефанов, таксиметров водач от 3 години: 

„ Няма работа, никой не ни дава спомагателни някакви средства. Кого да возим? Един по един изчезваме. За 40 години в бизнеса такива рецесия не е имало “, споделя Стайков. 

  Засегнатите бизнеси във Велико Търново от новите ограничаващи ограничения предизвестяват, че не престават с митингите.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР