Новите мерки срещу Covid-19 ще се определят по два критерия:

...
Новите мерки срещу Covid-19 ще се определят по два критерия:
Коментари Харесай

Новите мерки за Covid-19 в страната: мислени, премерени и обосновани

Новите ограничения против Covid-19 ще се дефинират по два критерия: по райониране в страната и по броя на заетите кревати в интензивни отделения. Премиерът Кирил Петков показа ограниченията онлайн, защото е в карантина и изясни, че клъстерите от области ще са функционалност на броя от заетите кревати в лечебните заведения. Той сподели карта на страната, която ще бъде обновявана и представяна на населението всеки ден.

Ще има и прогноза какво се чака всеки следващи 5 дни, което дава модел за наблюдаване и време за реакция на бизнесите и фамилиите с дребни деца, които зависят от детските градини и учебните заведения за организация на живота. 

Кирил Петков сподели: " Приоритет са децата. Безценно е, когато образованието е присъствено. Особено за дребните деца от 1 до 4 клас. Определяме стадиите на деяние:
50 % от всички кревати в интензивно поделение се запълват – ограниченията са малко и слаби60 % претовареност на леглата в интензивно поделение – има ограничения, само че всички бизнеси и учебни заведения работят без затварянеЕтап 3: 70 % претовареност на леглата в интензивно поделение и има риск за дефицит – включваме меки ограничения, само че 1-4 клас вървят на училищеКритичен стадий 80 % заети интензивни кревати с риск да няма достъп до лечебните заведения. Тогава се прави симетрично затваряне на бизнесите с изключение на хранителните магазини и аптеките.
Министър Петков уточни, че в Северна България сега има риск да се влезе в стадий 4, само че за останалите области страната се намира на стадий 1. Премиерът показа и 10 ограничения за поддръжка:

1. 60/40

2. Патронажна грижа

3. Програма " Запази ме "

4. Оперативна стратегия за храни или главно материално подкрепяне

5. Програма Възстановяване през Фонда на фондовете

6. Програма за възобновяване посредством БНРБ – стратегия възобновяване

7. Подкрепа за туризма през БНРБ

8. Намалено Данък добавена стойност на 9% за туризъм, книги и алкохол

9. Допълнителни помощи за сферата на туризма, възобновяване на суми за туроператорите

10.  20 % безвъзмездна финансова помощ за микро- и дребни предприятия, само че единствено за стадий 4
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР