Новите мажоритарни собственици на Нюкасъл мечтаят да развият клуба по

...
Новите мажоритарни собственици на Нюкасъл мечтаят да развият клуба по
Коментари Харесай

Разкриха грандиозен план на богаташите от Нюкасъл

Новите мажоритарни притежатели на Нюкасъл мечтаят да развият клуба по модела на Атлетико Мадрид. Голямата им цел е да вземат треньора Диего Симеоне и спортния шеф на испанците Андреа Берта, оповестява “Ас”.

Този упорит проект на богаташите от Саудитска Арабия не е вчерашен, а е стоял на дневен ред още при започване на 2020-а година, когато за първи път се появиха информации за опцията Нюкасъл да смени притежателя си. Още тогава арабите са били набелязали Симеоне и Берта, само че няма информация дали са се свързали с тях.

Планът е първо да бъде притеглен Берта, който работи за Атлети към този момент девета година - в началото като механически, а по-късно и като състезателен шеф. На 49-годишния италианец се приписват много заслуги за сполучливата трансферна политика на испанския първенец и цялостното развиване на клуба през последното десетилети. След това концепцията била Берта да убеди и Чоло да зареже “рохибланкос” и да се трансферира във Висшата лига, където двамата да създадат от Нюкасъл тим, който да може да се конкурира с най-силните шест в шампионата - Манчестър Сити, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм и Арсенал, съгласно материала на “Ас”.

Точно триумфът на Атлетико в битката с хегемонията на Реал Мадрид и Барселона в Ла Лига впечатлила новите шефове и те имат вяра, че това може да се случи и на Острова.

Важна детайлност е, че Симеоне е най-скъпоплатеният ментор в света с хипотетична годишна заплата от към 32 млн. евро преди налозите.

Иначе съгласно изданието упоменатият състезателен шеф Андреа Берта към този момент е бил потърсен и от Манчестър Юнайтед, само че е отказал да отиде на “Олд Трафорд”. Това се е случило преди спечелването на купата от страна на мадридчани.

В момента управлението на Нюкасъл продължава да търси нов управител, поради което Стив Брус към момента не е освободен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР