Новите американски мита за китайски стоки влязоха в сила от

...
Новите американски мита за китайски стоки влязоха в сила от
Коментари Харесай

САЩ удариха китайските стоки с мита за 200 млрд. долара

Новите американски мита за китайски артикули влязоха в действие от през днешния ден. Санкциите са увеличени с 25 % и се пресмятат на близо 200 милиарда $.

Пекин към този момент заяви, че ще отговори реципрочно на мярката. Само преди дни американският президент Доналд Тръмп предизвести, че също така повишение на мита, скоро ще последва обмитяване с 25% и на друга група артикули от Китай - за 320 милиарда $.

Особено тежко наранени ще са потребителски артикули като мобилни телефони, компютри, облекла и играчки, отбелязва Bloomberg.

В отговор Пекин съобщи, че " надълбоко съжалява " за хода на Съединени американски щати и ще би трябвало да предприеме " нужни насрещни ограничения ".

Новите 25-процентни мита ще заплащат американските компании, които внасят китайски артикули в Съединени американски щати, прецизира Би Би Си.

Миналата година Съединени американски щати постановиха 10-процентни мита на китайски артикули за $200 милиарда, в това число риба, ръчни чанти, облекло и обувки. Тарифите трябваше да се покачат при започване на 2019-а, само че нарастването беше отсрочено с напредването на договарянията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР