Новите 60 електрически автобуса, с които се сдоби варненският Градски

...
Новите 60 електрически автобуса, с които се сдоби варненският Градски
Коментари Харесай

Новите 60 електрически автобуса тръгват из Варна през юли

Новите 60 електрически рейса, с които се снабди варненският " Градски превоз " още в края на предходната година, се чака да бъдат пуснати по варненските улици през юли. Днес стартира построяването на зарядните станции за електроавтобусите.

До две седмици двете “бързи ” зарядни станции, които ще са ситуирани в кварталите “Владиславово ” и “Бриз ” би трябвало да бъдат подготвени, а до края на месец юни ще проработят и “бавните ” зарядни станции, които се намират на територията на един от гаражите на " Градски превоз " - Варна, уточни Николай Роев, представител на компанията реализатор. От новите рейсове 40 са вид соло, а 20 - съчленени.



С едно зареждане съчленените рейсове могат да изминат 250 км, а соло рейсовете – 350 км, изясни ръководителят на плана Младен Иванов и добави, че батерията на един рейс се зарежда изцяло за към 6 часа на мудна зарядна станция и за към 30 минути на бърза зарядна станция, като се възвръща 50% от потенциала на батерията.

Гаранционният период за рейсовете и зарядните станции е 60 месеца, а ремонтът им при потребност ще се прави във Варна. В рейсовете към този момент са инсталирани системи за сигурност, а оборудването на билетната система ще бъде преместено от колите от остарелия автопарк. Срокът за стартирането на електроавтобусите беше променян няколко пъти заради закъснение в някои процедури и основно поради проблем с избора на реализатор за създаване на зарядните станции.

Автор и фотоси: Петко Петков

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР