Новините за военни действия в Украйна изпратиха пазарите глобално дълбоко

...
Новините за военни действия в Украйна изпратиха пазарите глобално дълбоко
Коментари Харесай

Борсите се сринаха, руските индекси с почти 30%, петролът достигна 103 долара за барел

Новините за военни дейности в Украйна изпратиха пазарите световно надълбоко в алено. Основните европейски показатели, измежду които немският DAX и френският CAC40, записват спад към 4% през днешния ден, до момента в който в Съединени американски щати ударът по пазарите е малко по-лек. Фючърсите на американските показатели S&P 500 и Dow Jones се търгуват към 2.5% по-ниско съпоставяне с през вчерашния ден, до момента в който при софтуерните акции спадът е по-изразителен - Nasdaq надолу с над 3.3% все още.

Най-засегнати сега наподобяват съветските показатели, които записват спадове към 15-20% през днешния ден. Деноминираният в рубли MOEX е даже с 28% надолу. Рублата също се срина с над 5% по отношение на $. Засега волатилността се усилва с 10% съгласно VIX фючърсите в Съединени американски щати, само че упованията са напрежението да продължи да пораства през идващите часове. Волатилността се е нараснала с над 86% от началото на годината, демонстрират данни на Гугъл.
Сривът на съветския показател MOEX
Цената на петрола трансферира 100 $ (103 за барел) на фона на терзания по отношение на бъдещите доставки на петрол. Цените се повишават с над 5% през днешния ден, като барел нефт вид брент сега коства към 99.5 $. Инвеститорите, наподобява, се насочват към safe haven активи като златото. Благородният метал нараства с близо 2% през днешния ден, откакто доближи цена 1945 $.
Реклама
Според анализатори на Meryll Lynch високите енергийни цени (особено при неналичието на отговор на доставките от други огромни международни производители) и " по-дълбоките връзки на Русия с Китай " може да понижат част от въздействието на Запада върху президента Путин, което в допълнение усложнява спора.
Рублата се обезценява по отношение на $
" На фона на нараснала инфлация в Съединени американски щати и Европа капацитетът за спиране на съветските енергийни доставки може да добави по-голяма неустановеност към вероятностите на паричната политика на огромните развити пазари ", написа в отчет на банката Ехиварио Ефеини, шеф и старши анализатор по пазарна тактика в Meryll Lynch.

" Тези стъпки (навлизането на съветски войски в Украйна) бележат огромна ескалация на напрежението сред Русия и Украйна, което назрява през последните седмици, и прибавят още неустановеност към така и така нестабилното начало на годината за международните вложители ", добави Евеини.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР