Новините от бойните полета в Украйна присъстват в ежедневието ни

...
Новините от бойните полета в Украйна присъстват в ежедневието ни
Коментари Харесай

Как украинската армия провали плановете на Русия за бърза победа?

Новините от бойните полета в Украйна участват в всекидневието ни от началото на нашествието.

Как стана допустимо за украинската войска да провали проектите на Русия за бърза победа?

Военното предимство на Русия над Украйна беше тотално при започване на войната. Москва разполагаше с пет пъти повече персонален състав на дейна военна работа и два пъти повече резервисти. При бронираните машини Русия имаше петкратен превес, самолетите й бяха 10 пъти повече от украинските, а хеликоптерите -20 пъти.



В отговор на многократните си апели за доставки на съвременно въоръжение, Киев получи портативни противотанкови ракети Джевелин, американски и и европейски гаубици с радиус на деяние 40 километра, американски системи за залпов огън " Хаймарс ".

" Това зло, тази съветска експанзия може и ще бъде спряна единствено с съответни оръжия. Терористичната страна не схваща от нищо друго. Оръжия на бойното поле. Оръжия, които пазят нашето небе ", сподели Зеленски.



Противовъздушните системи " Пейтриът " дадоха отговор на съветското предимство във въздуха, на ударите с крилати ракети и потреблението на дронове-камикадзе.

За да отбрани украинската жива мощ от съветската артилерия и за по-голяма подвижност, Западът даде обещание американски, немски и френски леки бронирани машини, само че доста деликатно обмисли даването на тежки танкове. Първа взе решение Англия, която даде своя главен военен танк " Чалънджър-2 ".



След деликатна преценка Германия реши да даде 14 машини " Леопард-2 " на Киев, както и 88 от по-старите " Леопард - 1 ". Така страната -производител отвори пътя за реекспорт към Украйна на дузина европейски страни, които имат " Леопард - 2 " в арсеналите си и желаят да го дават на Киев.

" Оказваме цялата нужна и допустима поддръжка на Украйна. В същото време желаеме да предотвратим ескалация към война сред Русия и НАТО. Винаги ще се придържаме към този принцип ", сподели Олаф Шолц, канцлер на Германия.



Американският президент Джо Байдън разгласи, че Вашингтон също ще даде на Украйна от дълго време желаните тежки танкове, както и образование на персоналния състав за работа с тях.

" Съединените щати ще изпратят 31 танка " Ейбрамс " на Украйна, което се равнява на един украински батальон ", сподели Байдън.



Москва твърди, че западните оръжия няма да окажат значително въздействие върху хода на войната и единствено потвърждават, че Русия е изправена против груповия Запад. Владимир Путин неведнъж подсети и за нуклеарния боеприпас на Москва.

" Тези, които чакат да ни победят на бойното поле, явно не схващат, че актуалната война с Русия ще е доста друга за тях. Не изпращаме наши танкове на техните граници, само че имаме с какво да отговорим и въпросът няма да завърши с потреблението на бронетехника ", сподели Путин.

Съединените щати пък се отхвърлиха от следващо самоналожено ограничениe и оповестиха доставки за Украйна на далекобойни ракети. Засега Западът не е взел решение за укрепване на украинската бойна авиация с желаните от Киев F-16 и други модерни изтребители.



На последната среща на върха на Евросъюза някои страни обявиха, че става дума за решение в далечна вероятност, съгласно някои съдружници като Германия и Швеция въпросът към този момент не стои на дневен ред, а Полша изиска обща позиция на ниво НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР