Новината за зверската катастрофа на Великден и смъртта на Милен

...
Новината за зверската катастрофа на Великден и смъртта на Милен
Коментари Харесай

Никоя майка не възпитава детето си да стане наркоман

Новината за зверската злополука на Великден и гибелта на Милен Цветков потресе цяла България. Снимката на размазания автомобил и фактът, че го е погубило момче от богато семейство с позитивна проба за опиати, взриви цялото общество. За часове общественото неодобрение завладя обществените мрежи, а езикът на омразата мина границите на общественото разграничаване и навлезе във всеки български дом . Репортажи, публикации, постове и съпричастно говорене се появиха на всички места, в това число и в малкия екран, която го смъкна от ефир, без да се интересува от неговите качества и заслуги. Да ви призная, щях да се трогна до дъното на душата си, в случай че тази реакция съпровождаше и безмълвното му освобождение от Нова телевизия. Истината е, че такава нямаше. Никой не се поинтересува по какъв начин и за какво той бе заглъхнал с едно просто придвижване след повдигането на въпроса дали Бойко Борисов си е купил остров.

За страдание, невижданата реакция в обществото не се дължи единствено на неговата гибел, а и на обстоятелството, че бе премазан от надрусан юноша от богато семейство с огромна и лъскава кола. Напрежението, тежките думи и езикът на омразата засмукаха и дребното човечност, останала у нас . Още не мога да се съвзема от първия пост, който прочетох в нюзфийда си във ФБ, който с такава завист заклеймяваше майката на това момче и я изравняваше със земята, без да се интересува от жестоката й орис и персонална покруса в този миг.

Знам, че доста от вас ще ме атакуван и жигосат в този миг, само че не ме интересува . Майка съм на двама сина, към момента са дребни, с цел да карат кола, само че не е надалеч и това време. От няколко години ме е обзел спокоен смут от идното им възмъжаване и нахлуване в тийнейджърските години. От опит знам, че това е доста сложен интервал и каквото и да ти приказват родителите, ти действаш на инат. Ей по този начин, да е ясно, че ти решаваш, а не те. Вярваш, че те нищо не схващат, имат остарели разбирания и са живи динозаври.

Не, аз не бях дисциплиниран младеж. Правех каквото си желая и почтено казано, не знам по какъв начин, само че върпеки това, не станах наркоман. Нещо в мен не ми разреши да стигна до там и ми споделяше, че не е нужно да съм, с цел да бъда друга, забавна и в крайник с времето. А, времената тогава бяха разнообразни. И в случай че тогава опиатите бяха необичайност, то те в този момент са на всички места. Тревата се счита за нещо обикновено и единствено дъртите не схваща това.

Знаете ли какъв брой деца и младежи използват трева? Сигурни ли сте, че вашите деца и тези на околните ви не пушат трева. Аз не съм и не го споделям, тъй като желая да се заяждам, а да ви накарам да се огледате и да се замислите какво става към нас. Лично аз, познавам много положителни фамилии, които се сблъскаха с този смут, който постепенно, незабелязано и последователно навлезе в домовете им. Все положителни фамилии с умни и много даровити деца. Тези същите, които тичкаха към нас преди години, в този момент скрито пушат трева и ни се подиграват какъв брой сме закостенели и остарели.

И в случай че мислите, че това се случва единствено в фамилиите на богатите – грешите. Случва се на всички места и единствено можем да се надяваме, че децата ни ще преминат през етапа на тийнейджърството и себеутвърждаването, без да затънат в блатото на наркоманията. Говорете, следете и се надявайте, че ще видите признаците първоначално.

Не съдете, без да сте подготвени да бъдете съдени!

Не правете тази неточност, тъй като никой не знае какво ще го застигне в един миг . И до момента в който ние треперим за децата си и се чудим по какъв начин да ги защитим в свят цялостен с опиати, страната може да направи доста неща в тази посока. Лично аз съм за неочаквани скрийнинг проби в гимназиите и университетите за опиати, които ще ни оказват помощ да осъзнаем мащаба на казуса и да опазим децата си още първоначално.

И в случай че мислите, че тази майка е безспорен неуспех и съзнателно е възпитала момчето си да бъде наркоман, който прегазва всичко по пътя си – помислете отново. Няма майка, която да не обича децата си и да не им желае най-хубавото!

Кое е най-голямото провинение на тази майка: че се е провалила като родител и не е съумяла да запази детето си или  –  че има пари? Според реакциите в обществените мрежи главното й провинение, най-малко съгласно мен, е, че има пари. Това хората не могат да й го простят. А фактът, че синът й е карал супер скъпата й мощна кола, дрогиран и безусловно некадърен да реагира и да спре на светофара, е неоспорим. Не е обикновено толкоз младежи да имат достъп до толкоз мощни коли, само че от време на време в старанието си да им дадем най-хубавото, ние бъркаме. Вярвам, че това може да бъде решено с друг вид нормативни актове и ограничавания, които да важат за младите и неопитни водачи, а не като разчитаме на здравия разсъдък на родителите им.

 
Хейтминутка: В животинската плантация няма потребност от публицисти
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР