Новината за замърсяване в Черно море наложи спешен мониторинг от

...
Новината за замърсяване в Черно море наложи спешен мониторинг от
Коментари Харесай

Чисто ли е черно море? Институции и бизнес в спор за качеството на морската вода

Новината за замърсяване в Черно море наложи незабавен мониторинг от страна на екоминистерството и реакция от страна на министерството на опазването на здравето. От двете ведомства показаха, че не одобряват за „ правилни данните от самостоятелното проучване на Активни консуматори за морската вода “. От Българската асоциация на специалистите в туризма обаче показаха „ Активни консуматори ” като достоверни източници на информация.
Аз мисля, че на тази констатация би трябвало да се обърне съществено внимание.
Доц. Д-р Димчо Тодоров - ръководител Българската асоциация на специалистите в туризма

Методологията на работа, оповестена от асоциацията се оказа, че фрапантно се разминава с тази на контролните органи. Затова специалистите също приканиха за незабавни взаимни действия.
Мисля, че най-добре за нас е доста бързо да се почисти въпроса, а точно по какъв начин да се направи една взаимна контролна инспекция сред РЗИ, т.е. страната, общините и надлежно министерството и „ Активни консуматори ” и Софийски университет. Защото от една страна ние виждаме мнението на страната в лицето на Министерство на здравеопазването, която е държавна институция и в действителност някои имат вяра на нея, само че през годините би трябвало да ви кажа, че не постоянно нещата са били толкоз розови.
Доц. Д-р Димчо Тодоров - ръководител Българска асоциация на специалистите в туризма -

Доц. Тодоров уточни, че проблемите на българския туризъм надалеч не се свеждат до качеството на водата. Сред най-наболелите са инфраструктурата и пътната мрежа към черноморските курорти, презастрояването, фрагментите, работещи в туризма и неналичието на реклама на страната ни. В същото време в бизнеса, касаещ плажовете се оповестиха твърдо за пробите, направени от държавните институции и против „ Активни консуматори ” които нарекоха „ дейни вредители ”. Очаква се през днешния ден да бъдат публично показани данните на назначения мониторинг. Целия репортаж гледайте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР