Новината за смените в правителството, което ще продължи да се

...
Новината за смените в правителството, което ще продължи да се
Коментари Харесай

Първи реакции на смените - очаква се мощен протест тази вечер

Новината за промените в държавното управление, което ще продължи да се води от Бойко Борисов, предстоящо провокира проливен дъжд от отрицателни реакции, като всеобщото мнение измежду протестиращите и опозицията в Народното събрание е, че това е реплика на промени. Заявката на Борисов да остане във властта ще провокира мощен отговор на митинга довечера, разяснява пред БНР един от уредниците му - проф. Велислав Минеков.

" Разместване столовете на палубата на Титаник. Това е “дълбоката смяна ”, сервирана през днешния ден. Единственият политически факт е, че Борисов призна зависимостта на кабинета си от Пеевски, пробвайки да я скрие, и своето състояние на пленник на Сарая, който не смее да отиде на избори, преди да е “програмирал ” грабежа на европейските фондове от новия бюджет ", разяснява Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България " . Той дефинира репликата на Борисов, че желае да става основен прокурор, като доказателство за тоталната му некомпетентност и големия му боязън от същински самостоятелен основен прокурор, зависещ само на закона и демократичната отчетност. " В една естествена народна власт, политици като мен не стават основни прокурори. Дори Борисов знае това. С тази изцепка той още веднъж признава с какво го държат и за какво не може да се отлепи от стола. Имаме министър председател на трупчета в прокуратурата ", съобщи още Иванов.

„ Това е реплика на смяна. Сменят се министри, само че мафиотският модел на ръководство остава “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от БГНЕС. „ Правителството не чу гласа на хората, които стачкуват. Те желаят оставката на Бойко Борисов, а той избавя себе си, вземайки оставки на министри. При това с много комплицирани претекстове. Само преди дни, по неговите думи, изиска оставката на министрите Горанов, Маринов и Караниколов за това, че са свързани с Движение за права и свободи. Днес ни убеждава, че го прави поради полицейското принуждение, проблемите в комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерство на стопанската система. Николина Ангелкова е освободена без претекстове или най-малко не чухме такива. Очевидно това е договорката с Валери Симеонов НФСБ да остане в обединението и да не напуща “, безапелационна е Нинова.

Според нея единствената цел на днешното решение на Борисов е „ оцеляване непременно, без оглед на последствията за страната и народа “. Нинова напомни, че позицията на левицата остава непроменена – оставка на премиера и целия му кабинет и предварителни парламентарни избори, като увери, че партията е подготвена за тях. Тя прикани симпатизантите на партията да поддържат митингите в цялата страна.

Дори " Воля ", с чиито гласове кабинетът на Борисов оцелява при вотовете на съмнение в Народното събрание, разгласи, че измененията не са задоволителни. " Управляващите са се вслушали в настояванията за смяна. Но тя по никакъв начин не е задоволителна. От друга страна министър председателят Борисов неотдавна сподели, че нито една партия и коалиция сама не може да се оправи с икономическата рецесия. В този смисъл чакахме измененията да бъдат в посока по-широк експертен кабинет с по-широка политическа поддръжка. С тези промени оставят усещането, че са си самодостатъчни ", разяснява Веселин Марешки.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР