Новината за , шокираха не само медиите и обществеността, но

...
Новината за , шокираха не само медиите и обществеността, но
Коментари Харесай

Ударът върху „Челси“ - „не“ за трансфери и търговска дейност

Новината за, шокираха освен медиите и обществеността, само че и всички във футболния клуб " Челси ", чийто притежател е съветският милиардер.

Клубът получи голям брой забрани. Сред тях са прекъсване на комерсиална активност (продажба на билети за мачове, футболни продукти, входящи и изходящи трансфери). Целта е да се лимитират всевъзможни приходи в интерес на Абрамович. В момента управлението на клуба няма право даже да възобновява изтичащи контракти на футболисти, като на капитана Сесар Аспиликуета.

Спонсорът " Three " разгласи, че мисли да приключи връзките си с клуба в светлината на взетите ограничения. Това ще лиши " Челси " от годишни доходи в размер на 40 милиона паунда.

Все отново е получен специфичен лиценз, който да разрешава на " Челси " да играе мачовете си и да заплаща заплатите на футболисти и чиновници. Гостуването довечера против " Норич " от ХХХ кръг на Премиър лийг ще се играе. Но примерно " Брентфорд " спря да продава билети за свои почитатели за мача си против " сините " в Лондон на 2 април. Вероятно това ще сторят и други тимове, които имат гостувания против " Челси ". Ще важат единствено закупените до през днешния ден пропуски, както и сезонните карти на почитатели на " Челси ". Забранени са и резервациите за клубния хотел до стадион " Стамфорд Бридж ".

Има и някои спомагателни позволения - да се заплащат разноски до 20 000 паунда за всеки мач на открито и до 500 000 паунда за домашен дуел.

" Ще търсим позволение за смяна на специфичния лиценз, с цел да се разреши на клуба да работи допустимо най-нормално ", разясниха от клуба.

Първоначално се считаше, че се блокира и продажбата на акциите на Абрамович, само че министърът на културата на Англия Надин Дорис разгласи, че промяната на собствеността ще бъде разрешена. Руският милиардер обаче няма да получи нищо от това. " Ще можем да аплайваме за специфичен лиценз за продажба на " Челси ", само че Роман Абрамович не може да се възползва от приходите от тази продажба ", удостовери Дорис.

В момента над 20 предприемачи или компании са оповестили интерес към закупуването на футболния клуб. Като най-сериозна се смята офертата на английския милиардер Ник Кенди, която е на стойност 2,5 милиарда паунда. Желание да купи " Челси " има и американецът Робърт " Уди " Джонсън, притежател на клуба по американски футбол " Ню Йорк Джетс ". С Абрамович в последните дни преговаряше и турския паралия Мухсин Байрак, който даже се похвали, че е доста покрай съглашение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР