Новината за намеренията на Борисовата партия да реализира правителството след

...
Новината за намеренията на Борисовата партия да реализира правителството след
Коментари Харесай

С чий мандат ще стане ротацията през март?

Новината за желанията на Борисовата партия да осъществя държавното управление след ротацията със собствен мандат пристигна от Росен Желязков, който бе на посещаване в Индия.

“Нищо не е решено, въпрос на договаряния е с чий мандат ще бъде държавното управление след ротацията ”, от “Демократична България ”. 

Преговори досега обаче не са почнали. 

 

" Аз избирам да се случи с нашия мандат, само че това не е обсъждано. Всъщност това не е изговорено. Има две ротации. За мен персонално, би трябвало да се стартира с първата в Народното събрание, тъй като Народно събрание избира кабинет, както в тази ситуация предния път, да създадем ротацията с ръководителите на Народното събрание и по-късно да си спазим сделката и ние ще сия спазим, която сме декларирали още първоначално ", разяснява тази заран пред Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. 

 

По думите му, това което е контрактувано е съставът на Министерския съвет да остане същия. Вече обаче има поръчки от ГЕРБ за рокади в държавното управление, а от ПП-ДБ обявиха, че това ще се случи по взаимно единодушие, след разбор на работата на. 

 

" Но никой еднолично не може да смени министър. Трябва да има единодушие на двете обединения - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, с цел да може да се случи каквато и да е смяна в състава на Министерски съвет. Ако няма такова единодушие, съставът ще остане същия ”, уточни Ананиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР