Новината за медицинското изключение, което организаторите на Australian Open направиха

...
Новината за медицинското изключение, което организаторите на Australian Open направиха
Коментари Харесай

Всички са равни или някои са по-равни: въпросите по случая "Джокович"

Новината за здравното изключение, което уредниците на Australian Open направиха към и му позволиха да взе участие в Мелбърн без условие за ваксина, се трансформира във водеща в целия свят. След сага, траяла повече от месец, се разбра, че в последна сметка лидерът в международната класация ще играе в първия шампионат от Големия шлем за сезона и ще гони десета купа в него.

Това обаче повдигна и доста въпроси, в това число такива измежду сътрудниците на сърбина.

Носителят на седем трофеи на двойки от Шлема Джейми Мъри е измежду тези, които попитаха на какво съображение се прави това здравно изключение. Правителството на щата Виктория и уредниците на сложиха изискване за наложителна имунизация за участващите.

Другият вид беше показване на документ за здравно освобождение от имунизация, подписано от двама самостоятелни лекари.

" Не знам какво да кажа, в действителност. Мисля, че в случай че аз не бях имунизиран, нямаше да бъде направено сходно изключение ", разяснява Мъри по време на " АТП къп " в Сидни. " Но въпреки всичко е хубаво за него (Джокович), че е получил позволение да пристигна в Австралия и да играе. "

Пол Анакон, който е някогашен треньор на Роджър Федерер и Пийт Сампрас, сподели, че по негова информация молбите се подават анонимно.

" Тези два панела, които подписват документите, не знаят за кого го вършат. Те просто наблюдават признаците. Ако всичко това е спазено, тогава всичко е наред, само че е ясно, че занапред ще има доста въпроси ", сподели Анакон.

Според него Джокович би трябвало да бъде подготвен за напрежение измежду локалните фенове на тениса и за не толкоз положително отношение. Населението в Австралия беше подложено на няколко затваряния в последния две години и строги ограничавания.

" Знаем обаче, че Новак Джокович е доста добър, когато против него има някакво опълчване ", добави той.

Според други като Тейлър Таунзънд Джокович не е направил нищо неправилно и публиката ще желае да го гледа още веднъж на корта незабавно когато стартират мачовете. Капитанът на Англия в " АТП къп " Лиам Броуди счита, че би трябвало да се има вяра, че сърбинът има основателни аргументи да получи това изключение.

Директорът на шампионата Крейг Тайли също беше потърсен за коментар. " Не сме правили специфична услуга към Джокович, нито спомагателна опция за него. Имаше си естествен развой. Общо 26 тенисисти подадоха молби за сходно изключение и част от тях бяха утвърдени ", разяснява Тайли.

Не всички са на това мнение, като решението беше наказано от публицисти и доста някогашни спортисти в Австралия. " Джокович е измежду най-великите за всички времена, само че не е единственият ", разяснява журналистът Анди Махер.

Бившият играч по австралийски футбол Кори Макърнън също повдигна въпроса в " Туитър ": " Хора, чиито близки са в тежко положение или се нуждаят от незабавна помощ, не могат да пътуват сред някои щати. На други е казано, че не могат да отидат на отмора или на кафе, в случай че не са имунизирани, само че очевидно когато си №1 в света, получаваш сходен пропуск. "

Australian Open стартира на 17 януари. Титла на Джокович в Мелбърн ще му разреши да излезе отпред по оценки от Големия шлем с 21, като дотук той дели първото място с Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР