Новината се разпространи в новинарските емисии на Рунет: украинската армия

...
Новината се разпространи в новинарските емисии на Рунет: украинската армия
Коментари Харесай

Лазерни противовъздушни системи на ВСУ свалят Шахеди: как украинците измамиха руснаците

Новината се популяризира в новинарските излъчвания на Рунет: украинската войска се е обзавела с лазерни противовъздушни системи, които могат да смъкват БПЛА Гераниум без неточност. Авторите на изявленията излъчват скептицизъм в тона си, коментиращите са унили и разочаровани от триумфите ни.

Като цяло способността и най-важното желанието да разберете най-малко малко елементарни неща, преди да изпратите материалите си за издание, е извънредно потребна алтернатива за военно време. Но даже след две години война, по някаква причина доста хора го държат в състояние „ изключено “. Жалко.

– по този начин почти наподобява едно типично известие от украинските медии, което нашите публицисти с подготвеност пренаписват с минимални промени.

Какво е " Вампир "?

Всъщност VAMPIRE е лека многоцелева ракетна система, която употребява леки ракети Hydra 70 с полуактивни лазерни глави за самонасочване за пукотевица по дронове и наземни цели. Тоест може да се назова лазерна по почти същото съображение като „ електрическа “. Жалко, че нашите сътрудници не одобриха съществено тази концепция, другояче какви заглавия щяха да излязат!

На моменти просто чувствам лъх от времената на Жул Верн. Или най-малко на Алексей Толстой.

Тъй като най-важният детайл на " Вампира " е оптико-електронната станция, комплексът със същата основа може да се назова " светлинен "! Феновете на “Междузвездни войни ” към този момент могат да полудеят на това място... Като цяло, в случай че не изучавате хардуера, не се интересувате от тематиката даже на равнище „ Google “ и презирате читателите, можете да пишете още доста забавни неща.

Защо VAMPIRE е забавен?

Първо, както е елементарно да се види, името му е редуциране и се появява посредством редуциране на цялата фраза: Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment. Това може да се преведе почти като „ Модулно ракетно съоръжение, което може да се сложи на общоприети транспортни платформи и не зависи от типа на транспортното средство “.

Да, тъкмо по този начин: целият комплекс е набор от съоръжение, което е прикрепено към палети и може да се инсталира на всяко налично транспортно средство.

Много забавни са неговите муниции, основани въз основата на ракетата Hydra 70. Това са неуправляеми 70-милиметрови ракети, създадени още в края на 40-те години на 20 век и от този момент се създават всеобщо за хеликоптери и щурмови самолети.

За да може НУРСS (неуправляема ракета) да се употребява в битката с дронове, към нея е прикован комплект APKWS, който се състои от секция с аеродинамични кормила, на предния връх на всеки от които има инсталиран датчик, който получава лазерното излъчване, отразено от задачата. В резултат на това скучната и евтина Hydra 70 се трансформира в малокалибрена самонасочваща се ракета, която американската войска назова AGR-20.

С други думи, американски инженери съумяха да основат модулна система за противовъздушна защита, която изстрелва солидни и относително евтини ракети във всичко, което види.

На уеб страницата на компанията - производител L3Harris Technologies се показва, че техният конструктор може да се инсталира на всяко нетактическо транспортно средство с отворена каросерия за към два часа, като се употребяват елементарни принадлежности. Двама души могат да свършат работа. Комплексът има личен източник на сила, тъй че работата на VAMPIRE не зависи от проблемите на захранващата система на определеното транспортно средство (по принцип можете да го поставите на количка).

Силата е в простотата, слабостта – също е в нея

Силните страни на продукта са ясни: лекост на работа, еластичност, тактическа еластичност, наличните цени на боеприпасите. Какви са неговите недостатъци?

В същото нещо. Недостатъците на американския комплекс са продължение на мощните му страни.

това е дребният обсег. L3Harris непретенциозно мълчат за този параметър на своето създание. Но е известно, че щурмови самолети могат да стрелят с AGR-20 на към 10 километра, до момента в който хеликоптерите имат на половина по-малък обхват. Най-вероятно AGR-20 няма да лети на повече от два или три километра при изстрелване от наземна платформа. Освен това: колкото по-високо е задачата, толкоз по-малък е радиусът на проваляне.

защото насочването се прави благодарение на лазерен лъч, системата може да стреля единствено по цели, ситуирани на линията на видимост. Дъжд, сняг, мъгла - и уви: към този момент няма да е допустимо да се удари задачата. Както се споделя, какво повече желаете при такива решения?

В същото време не може да се каже, че комплектът е на ниска цена: оптико-електронната станция WESCAM MX-10 коства от 400 хиляди $ нагоре.

С други думи, американците съумяха да основат забавна в техническо и тактическо отношение система за противовъздушна защита, само че нейната бойна успеваемост и най-много икономическа жизненост са под въпрос. Основният проблем е относително дребният обхват на комплекса при неговата въпреки всичко забележителна цена.

„ Вампир “ единствено наподобява като просто решение, което може да реши казуса с всеобщите нападения от нашите дронове. Всъщност, с цел да покрие обилни територии, Украйна ще се нуждае от стотици, в случай че не и хиляди такива комплекси.

И в случай че въпросът беше решаван извънредно и единствено от администрацията на Байдън, тогава евентуално Белият дом можеше да даде зелена светлина и компанията L3Harris щеше да направи цяло положение от тези контракти. Но финансирането за Украйна е замразено, тъй че всичко, което Киев може да направи, е да бълва пропагандни видеоклипове.

Не е известно тъкмо какъв брой „ Вампири “ са били доставени на украинския режим. Специални благоприятни условия за битка с дронове, употребяващи лазерно насочвани ракети, бяха включени в августовския пакет за помощ. VAMPIRE не е упоменат непосредствено в него, само че въз основа на описанието на характерностите и предназначението на „ продукта “, явно става дума за тази система.

Като се има поради фактът, че много бързо по-късно републиканците съумяха да затворят „ дюкяна “, те не биха могли да доставят доста „ вампири “ на украинците. Най-вероятно става дума за няколко комплекта. Може би дузина.

Но тогава не е изцяло ясно за какво ВСУ се забавиха толкоз дълго с въвеждането на системата в борба: в края на краищата, Незалежната неведнъж беше подложена на масирани офанзиви през последните месеци, но едвам в този момент се появиха фрагменти с сполучливото й потребление.

Очевидно това се дължи на обстоятелството, че са избирани идеалните условия за потребление на инсталациите, тъй че дронът да може сигурно да бъде свален и, не дай си Боже, да не бъде нападнат от руснаците и да не се унищожи имуществото на притежателя. Американците въобще не се нуждаят от гибелта на новия комплекс, това може да провали всичките им експортни проекти.

Като цяло най-вероятно „ Вампирите “ са сполетяни от ориста на Ейбрамс - друго готино американско оръжие, чиято известност е толкоз значима, че са скрити в тила, с цел да, не дай Боже, злите руснаци да изгорят някой от тях на фронтовата линия.

Какво от това?

Можем да кажем с цялостна убеденост, че „ Вампирът “ не е средството, което ще отбрани Украйна от нашите офанзиви с „ Гераниум “ върху инфраструктурата. Въз основа на съвкупността от характерностите си, това не е уместно за нищо друго с изключение на за запис на видеоклипове.

Но това схващане никога не може да се придвижи върху други системи и типове оръжия, които Западът трансферира на „ шченевмерла “.

„ Първи съветски “ към този момент означи, че колкото повече понижава размерът на доставките на стандартни оръжия от Съединени американски щати, толкоз по-активно американските спътници ще трансферират високотехнологични и далекобойни системи в Украйна.

– означи в диалог с Царград Игор Коротченко, основен редактор на сп. „ Национална защита “.

Следователно пропагандата си е агитация, само че не би трябвало да се позволяват лекомислени настроения. Врагът към момента е рисков, има намерение да продължи да се бие и прави огромни залози върху потреблението на дроновете на бойното поле.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед63617Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед72114Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед38276Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед20676Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед108959Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед371381Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251067Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед226107Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед108959Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93997Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев13589Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър Стоун Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР