Новината съобщи руският посланик в ГерманияДоговор на Вашингтон и Берлин

...
Новината съобщи руският посланик в ГерманияДоговор на Вашингтон и Берлин
Коментари Харесай

Довършват „Северен поток 2“ до седмици

Новината заяви съветският дипломат в Германия
Договор на Вашингтон и Берлин проправи пътя

Строителните действия по газопровода “Северен поток 2” са във финалната фаза, остават единствено няколко седмици до цялостното им довеждане докрай. Това заяви посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев в изявление за в. “Известия”.

“Изхождаме от обстоятелството, че германо-американското съглашение няма да повлияе на темповете на строителство и датата на довеждане докрай на “Северен поток 2”, акцентира посланикът.

На 21 юли Съединени американски щати и Германия съумяха да реализират съглашение по отношение на един от най-големите проблеми между тях - градежът на втория газопровод за доставки на природен газ от Русия до Германия през Балтийско море.

По силата на това съглашение Вашингтон се отхвърли от желанието си да постанова наказания върху компаниите, които вземат участие в прокарването на газопровода, а Берлин се ангажира да спре подаването на газ по тръбопровода, в случай че Русия го употребява като политическо оръжие против Украйна, като разгласи и подготвеност да наложи и наказания на Русия, в случай че притиска Украйна.

Същевременно Държавният департамент на Съединени американски щати обаче заяви, че американските управляващи си резервират правото да подхващат дейности при положение на “използване от страна на Русия на силата като геополитическо оръжие в Европа” и “агресия против Украйна”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР