Новината от миналата седмица, че Федералният резерв запазва лихвените проценти

...
Новината от миналата седмица, че Федералният резерв запазва лихвените проценти
Коментари Харесай

Защо трябва да отворите дългосрочен компактдиск с лихвени проценти на пауза

Новината от предходната седмица, че Федералният запас резервира лихвените проценти непроменени, може да не беше посрещната с огромен възторг, само че също по този начин не беше мрачната вест Американците бяха привикнали и с двете, изключително откакто Фед реалокира референтния лихвен % до 22-годишен връх през юли. С пауза на лихвените проценти, даже и единствено през идващите няколко седмици, както кредитополучателите, по този начин и спестителите имат рядката опция да обмислят и преразгледат своите финансови благоприятни условия.

За някои кредитополучатели това може да значи фиксиране на % в този момент, преди те да станат още по-високи. Това важи изключително за купувачите на жилища, доста от които се оправят с високи от десетилетия лихвени проценти. Паузата обаче също по този начин отваря прозорец с благоприятни условия за спестителите, изключително в случай че ерата на непрекъснатите покачвания на лихвените проценти може скоро да завърши. За тези спестители има смисъл да отворят сметка за дълготраен документ за депозит (CD) тъкмо в този момент. По-долу ще разбираем за какво.

Започнете да проучвате вариантите за вашия CD акаунт тук, с цел да видите какъв брой повече бихте могли да печелите.

Защо би трябвало да отворите дълготраен CD с рента проценти на пауза

Дългосрочен CD нормално се смята за CD със период, по-дълъг от една година. Ето три аргументи, заради които спестителите би трябвало мощно да обмислят откриването на този вид сметка в този момент.

В момента ставките са високи

Въпреки че сега ставките за краткосрочни CD-та нормално са по-високи от дълготрайните (исторически обрат), спестителите към момента могат да получат обилни лихвени проценти сега. Днес не е мъчно да се откри дълготраен CD със ставка от 4,5% до 5,5% или по-висока, изключително в случай че употребявате онлайн банка или заемодател.

В съпоставяне с нищожната възвращаемост, която можете да си осигурите с елементарна спестовна сметка (с настояща национална междинна стойност от единствено 0,46%), вие губите пари, като не преместите част или множеството от средствата си в някоя от тези видове сметки в този момент.

Започнете с дълготраен компактдиск тук в този момент.

Лихвените проценти ще паднат в бъдеще

Никой не знае по кое време лихвените проценти по CD ще паднат или с какъв брой. Прогнозата не е напълно ясна. Но е допустимо лихвите по тези сметки към този момент да са достигнали своя връх или ще го доближат в кратковременен проект. Въпреки че няма съответно по кое време ще паднат цените, всеки знае, че в последна сметка те ще паднат, евентуално преди средата на 2024 г. 

Следователно има смисъл да се заключат днешните цени на CD в този момент. Това ще ви разреши да печелите рента при днешния нараснал лихвен % незабавно, осигурявайки прочут буфер, когато лихвите се възстановяват през идващите години.

Можете да заключите висок % за години

Една от най-важните характерности на компактдиска е изключително подобаваща за дълготрайни компактдискове. Не забравяйте, че курсовете по тези сметки са заключени. Така че даже в случай че лихвената среда стане неподходяща в дълготраен проект, притежателите на сметки отново ще печелят лихвения %, с който са разкрили своите сметки.

Въпреки че дълготраен компактдиск с % от 4,5% може да наподобява нещо всекидневно през днешния ден, той може да е необичайност все още, в който срокът на валидност на компактдиска изтече през 2025 година или 2028 година Просто погледнете последните проценти от 2020 година и 2021 година ( когато възвръщаемостта на компактдискове беше под 1%), с цел да разберете в действителност изгодите от отварянето на дълготраен компактдиск тъкмо в този момент.

Започнете тук през днешния ден.

Долната линия

CD сметката може да бъде образован и безвреден метод да увеличите и отбраните средствата си в множеството стопански климати. Но в днешната среда с високи лихвени проценти, с опцията непрекъснатите покачвания на лихвените проценти да са към своя край, има смисъл за мнозина да отворят дълготраен компактдиск. Правейки това, те ще завоюват по-висока рента неотложно и ще продължат да го вършат, когато лихвените проценти паднат в бъдеще. И този заключен лихвен % ще остане същият за години напред, внасяйки по този начин мечтаната предвидимост в персоналните ви финанси. Като се има поради всичко това, ставките по тези сметки няма да продължат постоянно. Така че проучете опциите си и започнете в този момент!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР