Нови удари, последвани от експлозии, разтърсиха тази сутрин Степанакерт, столицата

...
Нови удари, последвани от експлозии, разтърсиха тази сутрин Степанакерт, столицата
Коментари Харесай

Войната се разгаря! Нови удари разтърсиха столицата на Нагорни Карабах

Нови удари, последвани от детонации, раздрусаха тази заран Степанакерт, столицата на Нагорни Карабах, предават международните организации.
Сирените се включиха в 9,30 часа, малко преди да оттекнат няколко детонации, съгласно публицисти на Агенция Франс Прес.
Министерството на защитата на Азербайджан съобщи за ракетната офанзива от арменската страна към градовете Тертер и Хорадиз, ситуирани покрай линията на контакт.

„ В момента арменските въоръжени сили нанасят ракетни удари по град Тертер и град Хорадиз, ситуиран в район Физули, от територията на Ханкенди (Степанакерт - бел. ред.) “, се споделя на уеб страницата на министерството.



От ведомството оповестяват, че азербайджанската войска подхваща съответни ответни ограничения.

Говорителят на арменското министерство на защитата Артсрун Ованесян съобщи, че Баку обстрелва цивилен цели в столицата на непризнатата Нагорно-Карабахска република - Степанакерт.

„ В момента цивилен обекти още веднъж са под обстрел в Степанакерт “, написа Ованесян във „ Facebook “.

Припомняме, че на 27 септември се състоя ново утежняване на обстановката в Нагорни Карабах. Участниците в спора оповестиха, че има жертви и пострадвания и от двете страни, в това число цивилни. Арменските управляващи вкараха военно състояние, оповестиха готовност на резервисти и също по този начин ограничиха напускането на мъже отвън републиката. Азербайджан реши да вкара военно състояние в цялата страна.

В четвъртък водачите на Русия, Франция и Съединени американски щати направиха взаимно изказване, призовавайки за неотложно преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах.

По-късно френският водач Еманюел Макрон съобщи, че дружно с Владимир Путин и Доналд Тръмп се е съгласил да обменя информация за Карабах.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР