Нови терапии и нов екип ще помагат на бургазлии с

...
Нови терапии и нов екип ще помагат на бургазлии с
Коментари Харесай

Напълно обновената Клиника по неврология в университетска болница „Дева Мария“ вече посреща пациенти

Нови лечения и нов екип ще оказват помощ на бургазлии с неврологични болести

С изцяло актуализирана Клиника по неврология стартира месеца университетска болница „ Дева Мария “ в Бургас. През септември Клиниката затвори порти за малко, с цел да бъде реновирана и да може да предложи по-високо равнище на облужване на пациентите с неврологични болести.

Нов е и екипът от невролози, който от началото на октомври се грижи за неврологичните пациенти в болничното заведение. Постът шеф на Първо неврологично поделение към Клиниката е поверен на един от най- известните невролози в Пловдив- доктор Радослав Мавров, досегашен шеф на неврологичното поделение на МБАЛ Централ Хоспитал.

Заедно с него в Бургас дойдоха доктор Бисер Бонев и доктор Теодор Джоглев. В Първо неврологично поделение ще бъде лекуван целият набор от болести на централната, периферната и вегетативната нервна система, както и ще се предложат редица лечения, които до този миг не са били налични в Бургас.

Екипът е с необикновен интерес към дементните положения. Невролозите са на мнение, че няма изчерпателност при уточняване на съответния тип деменция, което от своя страна има роля в третирането на болестта, както и в забавянето и облекчаването на процесите и признаците. „ Нещо, което е належащо да напомним, е,че болните с деменция следва да бъдат преглеждани от невролог един път на всеки 6 месеца, с цел да се следи хода на болестта, а лицата с леко когнитивно нарушаване даже и по-често- един път на всеки 3 месеца. “

Множествената склероза, отоневрологичните положения, епилепсиите и лекуването на болката също са измежду сферите с необикновен интерес за експертите. В отделението ще се вършат проучвания за сънна апнея, а на малко по-късен стадий ще стартира и приложението на златния стандарт при лекуване на инсулт в изострен стадий- посредством интравенозна тромболиза. „ В Първо неврологично поделение на университетска болница „ Дева Мария “ ще правим всичко, което носи добавена стойност в специалността. “ съобщи при встъпването си в служба д- р Мавров.

Той самият е сертифициран за осъществяване на високоспециализирани действия като електромиография, електроенцефалография, невропсихология, приложение на Ртмс (транскраниална магнитна стимулация) и е един от лекарите в България, които работят с ботулинов токсин за лекуване на неврологични заболявания- неволеви мускулни контракции на обособени мускули или мускулни групи, както и за възстановяване на мускулната вдървеност при болести на централната нервна система.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР