Нови стандарти за месните продукти. Те ще трябва да съдържат

...
Нови стандарти за месните продукти. Те ще трябва да съдържат
Коментари Харесай

Нови стандарти за местните продукти


Нови стандарти за месните артикули. Те ще би трябвало да съдържат по-малко количество лой за сметка на водата, оповестява Нова телевизия.

Според новите условия кюфтетата към този момент ще съдържат повече вода и по-малко лой. Това съгласно специалистите няма по никакъв метод да се отрази на вкусовите им качества.

" Хората не би трябвало да се тормозят. Потребителите би трябвало да са спокойни, тези храни ще бъдат със същия състав, със същия усет, само че ще бъдат по-качествени и по-здравословни ", акцентира основният специалист в Дирекция " Контрол на храните " Райна Иванова.

Експертите изясняват новия състав на кюфтетата с това, че у нас животните са изменили породите си и с цел да се извлече по-добрата част от месото са нужни нови пропорции мазнини и вода.

" Има нови породи, с ново съответствие вода - мазнини при самите животни, също по този начин ние пожелаваме да бъдат влагани по-качествени елементи от месото - това са от бут, от плешка, които са с по-високо водно наличие, само че пък имат по-ниска масленост, по-ниска лой ", разясни още Иванова.

С новите наредби, кюфтетата ще са доста по-здравословни, разясняват от Агенцията за сигурност на храните.

" Намалено е наличието на мазнини и увеличено напълно малко водното наличие в общата маса на продукта. Това не е в допълнение вложение на вода при тези артикули - при тези артикули не се влага вода - това е според от новия подбуден състав на животните, които към този момент се отглеждат и в България. От значение е да бъдат по-качествени и по-здравословни храните, което пък е позив на Световната здравна организация ", добави основният специалист в Дирекция " Контрол на храните ".

От Агенцията за сигурност на храните прецизират, че новите стандарти не са наложителни и всеки производител може самичък да преценя в каква степен да ги съблюдава.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР