Нови спортни площадки ще бъдат изградени в дворовете на още

...
Нови спортни площадки ще бъдат изградени в дворовете на още
Коментари Харесай

Нови спортни площадки в още две училища в Бургас

Нови спортни площадки ще бъдат построени в дворовете на още две бургаски учебни заведения – АЕГ „ Гео Милев “ и СУ „ Константин Петканов “, заяви кметът Димитър Николов. Това ще бъде допустимо, откакто и двата плана на Община Бургас бяха утвърдени по Програмата за създаване на нови и ремонт на съществуващи учебни площадки към Министерството на образованието и науката.

В момента асфалтовата настилка в дворовете на тези учебни заведения не дава отговор на актуалните условия за осъществяване на часове по физкултура и спортни занимания. Дейностите включват премахване на износения асфалт, полагане на основи и на профилирана спортна настилка, разчертаване, доставка и монтаж на съоръжение.

На мястото на остарялата спортна инфраструктура в дворното пространство на АЕГ „ Гео Милев “ ще има комбинирана спортна площадка сдве стадиони за волейбол с общ размер 26 метрана 32 метра, писта за тичане на дълги дистанции и спринт с 3 коридора с дължина 60 метраи ширина 5 метра, ударопоглъщаща настилка и маркировка. Общият размер площадката ще бъде 1310 кв. м.

В двора на СУ „ Константин Петканов “ е планувана за създаване спортна площадка с размер 800 кв. метра, а дейностите включват ремонт на комбинирано игрище за футбол и хандбал. Там ще бъде положена нова настилка, вид „ изкуствена трева “, а площадката ще бъде оборудвана с комплект футболни порти, мрежа и ъглови флагчета, които ще дават опция за осъществяване и на двата спорта.

Изграждането на новите площадки в учебните заведения ще обезпечи качествени и модерни терени, които ще бъдат употребявани от над 1500 възпитаници за осъществяване на занимания навън в часовете по спорт и в свободното си време, показват от пресслужбата на Община Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР