Нови спецификации утвърждават USB Type-C като основенОстарелият USB Type-A конектор

...
Нови спецификации утвърждават USB Type-C като основенОстарелият USB Type-A конектор
Коментари Харесай

Конекторът USB Type-A отива в миналото

Нови спецификации утвърждават USB Type-C като главен

Остарелият USB Type-A конектор ще остане без поддръжка от USB 4.0
(снимка: CC0 Public Domain)

С стартиране на спецификацията USB 4.0, браншовата организация USB-IF, която стандартизира и разпространява USB интерфейса, наподобява желае да направи USB Type-C основе н конектор и последователно да изостави USB Type-A.

В интернет изтекоха данни за идентификаторите на устройства на идната линия независими USB 4.0 хост контролери от Intel. Съдейки по информацията, контролерът ще се доставя в три версии с идентификатори на устройства 0x9A1B, 0x9A1D и 0x9A13.
още по тематиката
Контролерите, изброени в поверителен документ на Intel, за който оповестява TechPowrUp, поддържат USB 4.0 и USB 3.2, само че не се загатва нищо за поддръжка на USB 2.0/1.1. Предвидена е също поддръжка за USB Power Delivery 3.0.

Според мнения, свързани с документа, неналичието на каквото и да било споменаване на противоположна съгласуемост с USB 2.0/1.1 подсказва, че USB-IF ще изостави конектора USB Type-A.

Новият интерфейс USB 4.0 ще усили честотната лента до 40 Gbps, което е 8 пъти повече от опциите на USB 3.0 и над 80 пъти повече от пропускателната дарба на USB 2.0.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР