Нови снимки, направени на повърхността на астероида Райгю, показват, че

...
Нови снимки, направени на повърхността на астероида Райгю, показват, че
Коментари Харесай

Японците публикуваха снимки от сондите на астероид

Нови фотоси, направени на повърхността на метеорита Райгю, демонстрират, че има скали и камъни. Може би не е изненада, само че учените и инженерите от Японската организация за галактически проучвания (JAXA) са разчувствани от изображенията, осведоми АП.

Снимките са изпратени на Земята от два подскачащи робота, които кацнаха на метеорита на към 280 милиона километра от планетата ни.

Агенцията разгласява фотосите на уеб страницата си в четвъртък вечерта. Те демонстрират скалистата повърхнина от разнообразни места.

" Не мога да намеря думи да изразя какъв брой съм благополучен, че успяхме да изпълним мобилно проучване на повърхността на метеорита ", разгласи мениджърът на плана Юичи Цуда.

Отне повече от три години на галактическия транспортен съд Hayabusa2 да доближи метеорита. Преди по-малко от седмица корабът сполучливо пусна на повърхността дребна капсула с две сонди.

През идната седмица е планувано Hayabusa2 да пусне германско-френски модул с четири устройства за наблюдаване. По-късно самият транспортен съд ще се опита да кацне на метеорита, с цел да събере проби и да ги върне на Земята за изследване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР