Нови сигнали за измами с обещания за ремонт на покриви.

...
Нови сигнали за измами с обещания за ремонт на покриви.
Коментари Харесай

Нови сигнали за измами с обещания за ремонти на покриви

Нови сигнали за измами с обещания за ремонт на покриви. Десетки хора са излъгани с хиляди левове. След като следствие на в рубриката " По следите " с Вероника Димитрова сподели по какъв начин семейство е било завлечено с 42 000 лева, сигналите от потърпевши продължиха.

Продължението демонстрира още излъгани от същата група хора. В един от случаите фамилията е било изнудвано и сплашвано с факла в двора на къщата. В различен - възрастен човек, живял в село до Шабла, е бил заставен да заплати 60 000 лева и евентуално е бил подложен на физическо принуждение, съгласно околните му. 

Семейство от Варна взема решение да ремонтира покрива на къщата си в село Чернево. Намират публикация в пощенската кутия, предлагаща такива услуги. „ След като сравнихме компаниите, тази ни беше най-изгодна ”, споделя Коприна Григорова, пострадала. 

На огледа отива Георги Жеков, притежател на компанията от град Игнатиево – същата, която NOVA сподели в първата част на следствието. Без да знаят, че той е разследван за измами Коприна и брачният партньор ѝ подписват контракт с него. „ Дадохме капаро от 9 000 лева Първо контракта беше за 19 800 лева ”, добави тя.

Предварително контрактуваната сума стартира да скача с всеки минал ден. Сумата от 15 000 лева не задоволява майсторите и те стартират да желаят още. Общо дадените пари стават 32 800 лева, а по-късно стартират и закани. „ Бяха оставили факла и един разредител - мощно запалителен тип. " Много, доста недей да се обаждаш, тъй като ще ти изгори къщата ”, показва Никола Николов. 

Семейството гони майсторите и подава сигнал до полицията. „ Кварталният си ги знае доста добре. Направиха им инспекция ”, добави той.

След  излъчването на първата част на следствието още една фамилия от Варна се свърза с екипа на " По следите " с изказванието, че са били заплашвани от Димитър Димитров, притежател на компания „ Ремонстрой 18 ”. Припомняме, че против него има 19 тъжби в районната прокуратура на града.

„ Той се яви като шефа на компанията. Заплашваше със разпра, щял да ми отмъсти по тази причина, че ще го изгоня. Още от първия ден започнаха да трансформират сумите ”, изясни пострадал, поискал анонимност. Човекът търси подпомагане от полицията. „ Полицията нито са ни викали, нито някой ни е потърсил ”, добави различен пострадал.

Жена от Варна пожела да опише за татко ѝ, който е бил заставен да даде 60 000 лева за мним ремонт на покрив. Подозира, че върху него е приложено и физическо принуждение. Мъжът живеел самичък в обезлюдено село до Шабла и криел какво му се случва. Той е умрял неотдавна. 

„ Теглил е заем от 21 000 лева, които ги няма. Много е необичайно, че в границите на няколко дни банка е отпуснала на 74-годишен пенсионер два заема – единият за 6 000 лева, другия – 15 000 лева Явно те са го придружавали. Няколко пъти в един ден е теглил по 2 000 лева, до момента в който ги вземе всичките. Отделно си е взел арендата - 12 000 лева Всичките му спестени пари по сметката, които са в размер на 27 000 лева също ги няма. Общо изчезналите суми и това, което е теглил са към 60 000 лева ”, споделя дъщерята на умрелия.

Месеци откакто е умрял татко ѝ дамата намерала бележки със мемоари какъв брой пари би трябвало да им даде още. „ Това е бил един систематичен тормоз. Те са продължавали да му желаят пари дотам, че той е останал без средства за живеене ”, прибавя тя.

Възрастният мъж имал и синина на ръката, само че не желал да каже от какво е. „ Цялата му ръка беше синя и когато сестра ми отиде при него, той просто не можеше да спри от болежка. Не знаем от какво е била. Той беше доста обезпокоен, тъй като стартира да ни звъни по няколко пъти дневно. Единият път ги изброих – 13 пъти ”, сподели дъщерята. 

От Министерство на вътрешните работи – Добрич оповестиха, че работата по случая продължава. Окръжна прокуратура – Варна прави служебна инспекция на над 40 преписки от Районната прокуратура, имащи касателство с незаконни действия във връзка на ремонтни действия.
По информация на NOVA сигналите за излъгани в полицията са се нараснали.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР