Нови схеми за въвличане на жертви с цел сексуална експлоатация.

...
Нови схеми за въвличане на жертви с цел сексуална експлоатация.
Коментари Харесай

Нови схеми за сексуална експолатация - как работят lover boy и sexting

Нови схеми за замесване на жертви за полова употреба. Измамниците се приспособяват към развиването на технологиите, възползват се от анонимността, която дава интернет и стават все по-настъпателни при търсенето на евентуални жертви.През седмицата беше обезвредена проведена незаконна група за трафик на хора, работила по преобладаващия сега способ " Lover boy ". Полово разделяне на жертвите няма. По-скоро биват подбирани съгласно схемата, която избира незаконната група.Според експертите Благоевград е желано място за създаването на способи за трафик поради ниския стандарт на живот на огромна част от популацията, съществуване на туристически дестинации и географското разположение, оповестява.

Петър е замесен в скица за напън „ sexting ". При нея измамниците употребяват фотоси или видеа, с цел да принуждават или изнудват жертвите си. " Това, което се случи на мен и на доста мои другари е, че получаваш позвъняване по Фейсбук, след това започваш чат. Момичето стартира да се демонстрира, да се разголва, да споделя, че доста те обича и в един миг желае и твои голи фотоси или клипове или да се покажеш онлайн да те види. В момента, в който това се случи, тя те записва, след това получаваш позвъняване и стартират да ти желаят пари. Сумите са от 1000, до 2000, до 3000 лева Иначе споделя, че този клип, фрагментите, които си изпратил, ще бъдат пуснати във Фейсбук, в обществените мрежи, на твои близки ", споделя той.

В доста от случаите трафикът на хора има връзка и с използването на опиати. Все по-актуални стават и по този начин наречените меки способи на замесване. " Подлъгани от това, че ще изкарат бързо пари за опиати, няма да им се постанова всякога да търсят къде ли не пари, по-лесно ще бъдат изкарани. Това е в техните глави първоначално и за това и доста от тях се излъгват, един тип непринудено, споделям в кавички, да влязат в тази скица ", споделя Магдалена Рахова ръководител на Общинския съвет по наркотични субстанции в Благоевград. " Наблюдава се и трайна наклонност трафикантите да построяват прочувствена връзка с пострадалите лица, като не са изключение случаите на взаимно общуване сред трафикантите и лицата, които дават полови услуги. Поради тези аргументи се усилва броят на дамите, които се съгласяват да бъдат непринудено въвличани в трафика на хора за полова употреба ", добавя Любка Костадинова, секретар на Местна комисия за битка с трафика на хора в Благоевград

Така работи добре знания към този момент способ „ lover boy ". Уязвимостта е общото сред жертвите на другите типове употреба. Значителен брой от тях остават незабелязани, не подават сигнали и не влизат в статистическите данни като такива. " За набиране и управление на жертвите се употребяват обществени мрежи, мобилни приложения, а също по този начин и за рекламиране на половите услуги пред необятен кръг от клиенти. Различни изявления в обществените мрежи или персонална преписка с причинителите могат да бъдат употребявани за държане на наложително послушание на жертвите ", предизвестява Любка Костадинова, секретар на Местна комисия за битка с трафика на хора в Благоевград.Тревожен е фактът, че възрастовата граница на пострадалите пада и всяка четвърта жертва на трафик на хора в Европейски Съюз е дете.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР