Нови сблъсъци се разразиха този следобед между полицейски части за

...
Нови сблъсъци се разразиха този следобед между полицейски части за
Коментари Харесай

Полицията в Гърция с крути мерки срещу мигранти, напиращи да влязат в Македония

Нови конфликти се развихриха този следобяд сред полицейски елементи за битка с безредиците и мигранти покрай приемния център " Диавата " в Северна Гърция, откакто нова група от хора се е пробвала да пробият полицейския кордон в опит да доближат границата със Северна Македония, оповестяват гръцките медии.

Около 2000 мигранти, в това число фамилии с дребни деца, са се били събрали в равнища край лагера след апел в обществените мрежи да се опитат да пресекат границата и да се насочат към Северна Европа.
 Мигранти от лагер край Солун се разпалиха
Мигранти от лагер край Солун се разпалиха

Искат да ги пуснат към Германия…

Мигрантите, за които се твърди, че са водени от алжирец в инвалидна количка, са взели своите движимости и са се пробвали да се придвижат напред. Полицейски елементи за битка с безредиците са дали отговор със сълзотворен газ и зашеметяващи гранати. След като не са съумели да избягат, някои мигранти са тръгнали в противоположна посока и са запалили сухи треви, създавайки задушлива атмосфера.

Един мъж е издигнал афиш, на който написа " Помогнете ни. Обичаме ви ", до момента в който други са скандирали " отворете границите " на гръцки и британски.
 Засилва се миграционният напън от Гърция
Засилва се миграционният напън от Гърция

Близо 700 мигранти пробвали да преминат границите ни от началото на годината

По-рано денем гръцкият министър на миграцията Димитрис Вицас прикани мигрантите на границата да се върнат в лагера, отбелязвайки, че не могат да преминат в Северна Македония.

" Лъжа е, че границите ще се отворят ", сподели той пред гръцката телевизия ERT.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР