Нови рестрикции и затягане на мерките в София. От петък,

...
Нови рестрикции и затягане на мерките в София. От петък,
Коментари Харесай

Официално: На бар в София до 22:00 часа, горните класове пак онлайн вкъщи! Обмислят затваряне на МОЛ-овете и фитнесите

Нови рестрикции и стягане на ограничения те в София. От петък, 12 март, всички възпитаници от 5 до 12 клас в столицата минават на онлайн образование, а всички заведения, включително и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с лимитирано работно време до 22 часа. Преустановява се присъственото образование във висшите учебни заведения и в центровете за извънкласни занимания.

Приетото през днешния ден решение на Софийския действен щаб гласи, че срокът на деяние на тези ограничения все още е двуседмичен – от 12 до 26 март.

По предложение на шефа на СРЗИ доктор Пенчев се обмисля стягане на ограничения те при продължаващ растеж на заболеваемостта с прекратяване на визитите в огромните търговски центрове и фитнес залите.

Столична община, Столичната здравна ревизия и Столична дирекция на вътрешните работи стартират засилени инспекции за спазването на противоепидемичните ограничения в комерсиалните обекти, заведения за хранене и заведения, както и в градския превоз.

Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от у дома или на смени, където е допустимо.

В домовете за обществени услуги на територията на Столична община се не разрешават визитите на външни лица.

На територията на Столична община се не разрешава провеждането на проведени екскурзии, фестивали и събори, при които се възнамерява събиране на огромен брой хора навън.

Софийският действен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за училищен надпревари и олимпиади, които са обмисляне за месец март, включително и пролетните математически надпревари, планувани за края на месеца.

По последни данни  София мина прагът от 500 болни на 100 хиляди души. Притеснителен е фактът, че междинната възраст на инфектираните с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.

Чувствително се усилва и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на приетите в болница набъбна с 645 души. С 30% се усилват позвъняванията към Спешна помощ за случаи с ковид.

По данни на Столичната здравна ревизия общият брой на имунизираните жители на територията на Столична община е над 86 хиляди. В днешния ден не престават имунизациите на жители, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани.

В последната седмица екипите на Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали 298 търговски обекта. Над 1400 инспекции са направени от екипите на Столичен инспекторат в комерсиалните центрове, както за носене на маски, по този начин и за надопускане на скупчване на по-голям брой гости. 1912 са инспекциите за съблюдаване на карантината. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР