Нови противоепидемични мерки в Смолянска област към момента няма да

...
Нови противоепидемични мерки в Смолянска област към момента няма да
Коментари Харесай

Затварянето на нощните клубове в Смолянско е навременно

Нови противоепидемични ограничения в Смолянска област все още няма да бъдат въвеждани, остават написаните от Областния спешен щаб на 10 януари. Това заяви шефът на РЗИ-Смолян доктор Мими Кубатева. 

Тя посочи, че показания от премиера Кирил Петков нов модел за ръководство на коронавирус рецесията ще бъде разискван от Областния спешен щаб в Смолян, само че дата на съвещанието още не е избрана, евентуално ще е идната седмица.

В региона сега са заети 7 от общо 11-те интензивни кревати, които са в регионалната болница в Смолян, а това е към 64% претовареност, заяви доктор Кубатева. Тя уточни, че преди два дни са били заети 10 от интензивните болнични кревати.

В понеделник отчетохме 14-дневна заболеваемост от 431 заболели на 100 хиляди души, а през днешния ден те към този момент са 667 на 100 хиляди души, сподели още шефът на РЗИ – Смолян. В региона бързо пораства броят на инфектираните и контактните, има доста заболели възпитаници, пораства и броят на карантинираните паралелки. 

Констатираме едно всеобщо дифузно разпространяване на коронавирус инфекцията, регистрира доктор Мими Кубатева. Що се отнася до възбраната за работа на нощните заведения единствено в Смолянска област, въведена с решение на Областния спешен щаб от 10 януари, шефът на здравната ревизия уточни, че мярката е била призната единомислещо от членовете на щаба. 

Ако въобще ще се гледа анулация на тази възбрана, тя ще е на към момента ненасроченото съвещание на Кризисния щаб, акцентира доктор Кубатева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР