Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът

...
Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът
Коментари Харесай

София затяга мерките: Големите ученици минават онлайн от понеделник

Нови противоепидемични ограничения се вкарват в София, защото градът към този момент е в стадий 3 по претовареност на интензивните кревати, реши Областният съвет по опазване на здравето.

От понеделник, 24 януари учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас минават в електронна среда на образование. Присъствено остава образованието за децата от 1 до 4 клас. Учениците от 7, 10 и 12 клас също ще се образоват присъствено до 31 януари, в това число.

Считано от 00.00 часа на 27 януари пък се лимитира до 50% потенциалът на работна повърхност и брой лица в заведенията за хранене и питейните заведения. Въвежда се работно време до 22 часа при съблюдаване на мярката " зелен документ " за игралните зали, заведенията за хранене и забавление.

Очаква се през днешния ден МОН да вземе решение и за удължение на междусрочната почивка. Предложението на просветния министър е тя да бъде освен един ден - 1 февруари, а да е една седмица - от 31 януари до 4 февруари. Заедно с двата уикенда преди и след ваканцията почивката става 9 дни.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР