Нови прогнози за това кога и как ще бъде възстановено

...
Нови прогнози за това кога и как ще бъде възстановено
Коментари Харесай

Магистралата Атина-Солун ще бъде отворена през уикенда с по едно платно за Атина и Солун

Нови прогнози за това по кое време и по какъв начин ще бъде възобновено придвижването по автомагистралата Атина-Солун, която остава затворена на височината на Лариса, бяха дадени в четвъртък вечерта от министъра на превоза Христос Стайкурас. 

Отваряне на националния път е планувано, за събота сутринта от Атина до Солун и в неделя назад с една лента за придвижване.

„ Очакванията и оценката са, че в събота сутринта пътната мрежа от Атина до Солун ще бъде отворена и ще се стремим да отворим лента от Солун до Атина в неделя сутринта. Но всичко може да се промени “, сподели транспортният министър.

Що се отнася до обстановката в железопътната мрежа, господин Стайкурас оцени, че разноските за премахване на вредите възлизат към 100 милиона евро.

Министърът на превоза и инфраструктурата означи още, че „ с решенията, взети в Страсбург, наред с други неща, може да се употребява Фондът за възобновяване и резистентност и осигурихме за първи път еластичност, тъй че тези 600 милиона ще бъдат дадени за инфраструктура, пътни оси, ж.п. ".

По отношение на плановете против наводненията, той сподели, че „ под въпрос е дали желаеме да изградим планове с устойчивост четири пъти в Янос, тъй като това, което се случи предходната седмица е невиждано за интервал от 200-300 години. Това значи, че разноските са разнообразни и източниците на финансиране са разнообразни. "

„ Така че, в случай че мога да обобщя стратегическата тактика, тя има няколко стълба. Приоритетни са планове за неотложно възобновяване. Те ще костват или най-малко имаме 600 милиона евро финансиране, обезпечено от Фонда за възобновяване и резистентност. В тези планове включвам и учебните заведения. „ Строителните инфраструктури “ в съдействие с Министерството на образованието към този момент ревизират учебните заведения и тази инспекция ще продължи. Важна е също, съществуващата инфраструктура, която би трябвало да проверим за устойчивост. Мостове в цяла Гърция. До края на годината ще имаме настоящ указател, с цел да знаем какъв брой моста имаме с дължина над 6 метра, каква е тяхната устойчивост и какви интервенции би трябвало да създадем. По същия метод би трябвало да разгледаме отбраната против наводнения като цяло, с цел да можем да се оправим с тях колкото е допустимо повече “, заключи Христос Стайкурас.

Наводнената част, която в предходните дни надвиши 3 километра, е издигната от гръцкото държавно управление сред 1996 и 1999 година и е част от концесията, само че без строителна оценка за качеството на пътя или за неприятно осъществяване. За да избегне всякаква отговорност за положението и сигурността на пътната мрежа, плановият консорциум е изискал одит от геотехнически специалисти и профилирани инженери по пътно строителни планове, които ще се ангажират да създадат тази оценка.

Гръцките общини също ще взе участие в тази стъпка през автомагистрала Егнатия и се чака да стартира аутопсията на секторите, които са освободени от водата. Първите прогнози са, че няма да има съществени проблеми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР