Нови претенции за земя в парк Росенец. Фирма, свързана с

...
Нови претенции за земя в парк Росенец. Фирма, свързана с
Коментари Харесай

Нови претенции за земя в парк Росенец

Нови искания за земя в парк " Росенец ". Фирма, обвързвана с почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, желае да бъде вписана като съсобственик на терен, в съседство с триетажна солидна постройка и подпорна стена до лятната резиденция, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


Фирмата “Стейтлайн ” желае да бъде вписана като съсобственик на крайбрежна линия от близо 2 декара, която стига до плаж Росенец. Дружеството е някогашен притежател и на два прилежащи парцела.

„ Може би най-известният обект - прословутата триетажна постройка, която би трябвало да бъде съборена и за която се водят процеси. Има и нелегално осъществено брегоукрепване ”, съобщи регионалният шеф Пламен Янев.

Той апелира това искане, защото в рамките на парцела попадат и площи от морското дъно и морската акватория.

„ Стрейтлайн ” е компанията, която владее в региона на Росенец и при многото промени на кадастъра сега те имат искания, че не са били възмездени и в този момент те желаят да бъдат вписани като съсобственици този държавен терен. Очаквам една дълга, правосъдна процедура ”, добави регионалният шеф.

След митингите през 2020 година противозаконното строителство до лятната резиденция на Доган е потвърдено след инспекция, назначена от община Бургас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР