Нови подробности за Портите на Ада: Нови снимки направени от

...
Нови подробности за Портите на Ада: Нови снимки направени от
Коментари Харесай

Портите на Ада: нови детайли за странната каменна структура в Саудитска Арабия

Нови детайлности за Портите на Ада: Нови фотоси направени от летящ на ниска височина хеликоптер, демонстрираха непознати до момента елементи от мистериозната конструкция от неолита, позната като Портите на пъкъла. Те са в Саудитска Арабия и са на възраст над 9000 години, като за първи път бяха открити на сателитни фотоси. Стените от каменната епоха са ситуирани в далечен завършек на Саудитска Арабия, в региона  Хорат Хайбар.

Наречени са „ Портите на пъкъла “, тъй като в стените от камъни има къси, дебели свързващи купчини тухли, които  наподобяват на затворени врати, гледани от горната страна. Археолозите също по този начин са разпознали антични каменни стени, които наподобяват формите на крилото на кайт сърф, като в тях има и кръгли структури, които са наречени колела или „ очи на бик “.

Местните бедуини, несъмнено, са знаели за каменните структури от доста години, само че западните археолози се срещат доста по-късно с тях, като австралиецът Дейвид Кенеди разказва и разпознава над 400 такива каменни стени в края на 60-те години на предишния век.

Малко по-късно той основава „ въздушен фото списък на археологическите обекти в Близкия изток “, самодейност, която продължава и до през днешния ден, като в този списък към този момент има над 140 000 фотоси.

Най-новите фотоси, направени от хеликоптер, откриват невероятни детайлности от стените. От тях излиза наяве, че Портите на пъкъла са били основани преди вулканичните изригвания в района. От фотосите излиза наяве, че някои от стените не са изграждани от насъбрани камъни, а по-скоро от блокове подредени в прави линии.

Според Кенеди, някои от структурите към куполите от лава са били употребявани за лов. „ Структурите, известни като „ хвърчилата “, които сигурно са клопки за лов на животни, най-вероятно са остарели към 9000 години. Вече намерихме една конструкция на „ хвърчило “ покриваща една от „ портите “, което демонстрира, че портата е по-стара. Така сигурно можем да определим Портите към ада  като неолитна конструкция “, споделя Кенеди пред списание Нюзуик.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР