Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат от

...
Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат от
Коментари Харесай

Вечерен час за лицата под 18 години в Бургас

Нови по-строги ограничения против разпространяването на ковид се вкарват от през днешния ден в област Бургас. Това стана ясно от заповед на шефа на здравната ревизия. Причината е повишеният брой на болни в района. 

Носенето на защитни маски става наложително и на открити места. Изключение ще бъде направено за децата до 6-годишна възраст.

Въвежда се вечерен час за децата до 18 години. Те няма да бъдат допускани на публични места без компаньон от 20 ч. до 6 ч.

Преустановяват се всички събития от състезателен или подготвителен темперамент навън или закрито. Това включва и националните или интернационалните надпревари.

Преустановяват се и визитите на пазари и борси. Изключение има за тези, които са регистрирани да продават единствено хранителни артикули.

Не се позволяват сватби и погребения с наличие на повече от 10 души.

Преустановява се провеждането на планов банкет в лечебните заведения. Изключение ще бъде направено за трансплантациите на органи, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични болести, инвитро процедурите, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Контролът по спазването на ограниченията ще се прави от чиновници на локалната власт и полицията.

Новите ограничения са в действие до 31 март. За последното денонощие новите случаи на Covid-19 в област Бургас са 496.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР