Нови осем мача от петия кръг от груповата фаза на

...
Нови осем мача от петия кръг от груповата фаза на
Коментари Харесай

Шампионската лига продължава с осем съдбоносни мача

Нови осем мача от петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига ще се играят през днешния ден.

В най-интригуващия конфликт от програмата Манчестър Юнайтед гостува на Галатасарай в дуел от група А, а срещата в Истанбул е с начален час 19:45 българско време.

Турците завоюваха трагично с 3:2 на “Олд Трафорд ”, а в този момент при поддръжката на френетичните си почитатели сигурно ще излязат доста стимулирани за още една победа над „ алените дяволи ”. За Манчестър Юнайтед мачът е “всичко или нищо ”. Те са последни в групата с едвам 3 точки от четири мача. Нова загуба сигурно ще значи отпадане още в груповата фаза на Шампионската лига. Юнайтед може да остане в играта за класиране даже при тъждество, само че тогава ще зависи от останалите тимове в борбата за второто място, откакто Байерн Мюнхен, който посреща Копенхаген в другия мач, към този момент се класира за осминафиналите.

Арсенал ще си подсигурява място в елиминациите с победа над френския Ланс на „ Емиратс “ в група В. Точка ще е задоволителна за “артилеристите ”, с цел да са сигурни за идната фаза, а при победа сигурно отборът на Микел Артета ще бъде първи в групата си. Евентуален триумф на Ланс пък съществено би разбъркал обстановката тук.

Възпитаниците на Микел Артета имат актив от 9 точки, с четири повече от ПСВ Айндховен и Ланс, които са с еднакъв актив от 5 точки. ПСВ е на втора позиция поради по-добрите си индикатори в директния мач с французите.

14-кратният притежател на трофея Реал Мадрид към този момент си обезпечи излизане от групите, като съвсем несъмнено ще приключи и на първата позиция. Отборът на Карло Анчелоти, който е в Група С, е с пет точки задатък пред втория Наполи, който гостува в Мадрид. Три точки за първенците на Серия А ще им подсигуряват второто място в групата, без значение от резултата на мача сред Брага и Унион Берлин. Португалците ще останат в играта, в случай че завоюват семейството си с германците и Наполи не вземе трите точки против Реал.

В група D, Реал Сосиедад и Интер са в осминафиналите към този момент – и двата тима са с по 10 точки, до момента в който третият Република България Залцбург е с едвам три пункта. Битката за довеждане докрай на първата позиция в крайното нареждане обаче остава, като Интер гостува на Бенфика, а Сосиедад е хазаин на Залцбург. В последния кръг от срещи „ нерадзурите “ ще посрещнат баските в Милано.

Пълна стратегия за мачовете в сряда:

19:45 Галатасарай – Манчестър Юнайтед

19:45 Севиля – ПСВ Айндховен

22:00 Байерн Мюнхен – Копенхаген

22:00 Арсенал – Ланс

22:00 Реал Мадрид – Наполи

22:00 Брага – Унион Берлин

22:00, Бенфика – Интер

22:00 Реал Сосиедад – Република България Залцбург.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР