Нови ограничителни мерки срещу Covid-19 влизат в сила в Гърция

...
Нови ограничителни мерки срещу Covid-19 влизат в сила в Гърция
Коментари Харесай

Нови Covid ограничения влизат в сила в Гърция от петък

Нови ограничаващи ограничения против Covid-19 влизат в действие в Гърция от петък, предава кореспондентът на БНР.

Има разпореждане на министъра на опазването на здравето Кикилиас от 16 юли до края на месец август във  всички закрити пространства на заведенията да се позволяват единствено имунизирани против проявление на документ.

Нощните заведения - питейни заведения и нощни заведения навън ще работят с понижен брой клиенти, като не се разрешава да има правостоящи. Постановява се строго съблюдаване на отдалеченост сред масите и клиентите.

Нежелаещите да се имунизират измежду здравните служащи и личния състав на заведенията за възрастни хора излизат наложително в неплатен отпуск.

Зрителите на всички спортни събития би трябвало да са имунизирани. Малолетните могат да посещават мачове единствено с изработен тест и декларация от родителите.

Санкциите за нарушавания на притежатели на заведения са санкции от 2 хиляди до 10 хиляди евро и лишаване на лиценз до два месеца.

Работодателите в държавния и в частния бранш получават право да изискват здравния статус на чиновниците. Юристи разясняват, че това е в нарушаване на закона за персоналните данни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР