Нови ограничения за лекарите се предлагат през бюджета за следващата

...
Нови ограничения за лекарите се предлагат през бюджета за следващата
Коментари Харесай

Проектобюджетът предвижда лекарите да получават заплата само от една болница

Нови ограничавания за лекарите се оферират през бюджета за идната година. Идеята е медиците да получават възнаграждение за работата си единствено в една болница. От една страна, по този начин може да се управлява фиктивното назначение на лекари в лечебните заведения.

Притеснението на съсловната организация обаче е, че поради дефицита на експерти ще бъдат ощетени хората отвън огромните градове.

В началото на годината страната стартира да ревизира лечебните заведения в страната за фиктивни контракти с лекари. Още тогава се чуха самопризнания, че въпреки и да се водят на работа, не всеки път лекарите са налице. Причината - с фиктивните назначения могат да покрият условията на сегашните медицински стандарти.

„ Лекарите в страната понижават всеки един ден. С всяка една година ние се стопяваме, ставаме все по-малко, младите напущат страната”, разяснява пред Нова телевизия доктор Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз.

С тази констатация се изчерпва общото в мнението на лекарското съсловие и на страната. С проектопредложението не се не разрешава на лекарите да работят на повече от едно място, само че Здравната каса няма да им заплати. От институцията отхвърлиха коментар по тематиката, както и да отговорят документално на поставените въпроси.

Заради сложния достъп до опазване на здравето по парични, само че и по транспортни аргументи, и от една от пациентските организации са скептични към предлагането. Предстои дефинитивно решение за предложенията да вземат депутатите в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР