Нови областни управители имат: Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич,

...
Нови областни управители имат: Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич,
Коментари Харесай

Кабинетът назначи девет нови областни управители ВИДЕО

Нови регионални шефове имат: Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково

" Днес бяха предопределение 9 регионални шефове. Те, както и другите, няма да имат вменяване на нови функционалности, само че по закон са част от кабинета и би трябвало да вкарват политиките и функционалностите. Трябва да се усъвършенства връзката сред държавното управление и областите ". Това съобщи представителят на държавното управление Лена Бориславова по време на брифинг в Министерски съвет.

" В момента политическата квота, която би трябвало да се излъчва по закон, е превишена от предходните държавни управления, поради това броя на политическите назначения би трябвало да бъде лимитирана. Дали ще има смяна в броя, не е разисквано.

Не мога да разясня точната численост, само че във връзка с регионалните шефове - бяха назначени такива от Българска социалистическа партия и Демократична България. Следващата седмица ще имаме цялостен комплект документи и ще се попълнят позициите. Биографиите им ще бъдат разпратени до медиите, дружно с контакт за връзка ", сподели Бориславова.

Нови регионални шефове имат: Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково.

" Разговор за генерална актуализация не е обсъждан, само че не мога да изключа Пламен Георгиев да бъде заменен. Позицията на държавното управление е, че не би трябвало да има политически назначения, когато индивидът няма качествата ", добави Лена Бориславова.

Тя съобщи, че позицията на България за Северна Македония ще бъде предпазена и изясни, че визитата на Чернева в Скопие е част от процеса с организирането на 5 работни групи.
Свързани вести Назначиха Йордан Иванов за регионален шеф, Зико му пожела успех
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР