Нови модели от този тип лансират на пазара водещи производителиНоутбуците

...
Нови модели от този тип лансират на пазара водещи производителиНоутбуците
Коментари Харесай

Нашествие на ноутбуци с ултратънки рамки

Нови модели от този вид стартират на пазара водещи производители

Ноутбуците с ултратънка рамка прокарват отчетлива наклонност на пазара (на фотографията: Dell)

Производителите на ноутбуци ще залеят пазара с нова вълна от ултратънки модели, оборудвани с екрани с минимални рамки. Очаква се сходни устройства да дадат подтик на продажбите на мобилни компютри в международен мащаб, отбелязва DigiTimes.

На ревюто IFA 2018 в Берлин тайванският производител Acer сподели модела Swift 7 от трето потомство, с дебелина единствено 0,9 см и тегло по-малко от 1 кг. Екранът, създаден от AUO, заема 92% от повърхността на капака.

Swift 7 на Acer е един от най-ярките представители на новото потомство тънки и леки ноутбуци

В асортимента на различен тайвански производител, Asus, се появиха 13-, 14- и 15-инчови преносими компютри ZenBook с екрани NanoEdge, които също прокарват новата наклонност към ултратънки рамки, заемайки 92% от капака.

NanoEdge екранът на новия Asus ZenBook заема 92% от капака

Lenovo пък вкарва модела ThinkPad X1 Extreme, който е по-лек с 12% (тежи 1,7 кг) от своя предходник и употребява нов процесор Intel Core от осмо потомство (Coffee Lake), с алтернатива за ъпгрейд до девето потомство чип. Тънкият преносим компютър има слотове за 64GB оперативна памет и изключително значимо – дискретна видеокарта Nvidia GeForce 1050Ti MaxQ.

Тънкият ThinkPad X1 Extreme е оборудван с извънредно мощен хардуер

Dell също стартира да употребява в своите ноутбуци от междинен клас Inspiron екрани с тънки рамки. По-рано сходни дизайнерски решения се срещаха единствено във флагманската линия XPS на американския производител.

Новите ноутбуци са проектирани за работа с процесори Intel Whisker Lake и Amber Laker. В момента обаче се следи недостиг на такива чипове, което може да се отрази отрицателно върху постъпленията на производителите, означават пазарните наблюдаващи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР