Нови контейнери за разделно събиране получиха домакинствата от кв. „Господа”.

...
Нови контейнери за разделно събиране получиха домакинствата от кв. „Господа”.
Коментари Харесай

Нови контейнери за разделно събиране на отпадъци получиха до...

Нови контейнери за разделно събиране получиха семействата от кв. „ Господа”. Те са предопределени за разделно събиране на пластмасови, железни и хартиени опаковки в жълтия на цвят резервоар и за стъклени опаковки в зеления на цвят.
Съдовете са благосъстоятелност на общината и са разследване от поредната политика на общината за разделно събиране на боклуци. Поетапно с нови съдове ще бъдат оборудвани кварталите на града и кметствата.
Преди дни Община Стрелча сложи 18 нови контейнера за разделно събиране на боклуци на шест разнообразни точки в града.
Очакванията са, че по-големият брой съдове и надлежно, близостта им до домовете, улеснява и в същото време подтиква самодейността на жителите да събират разделно отпадъците.

" Закупуването на нови контейнери стана допустимо с помощта на политиката за разделно събиране, която Общината към този момент една година уверено организира, в това число и сепарирането на боклука. Всички тези дейности икономисват доста пари на данъкоплатците. Общината депонира в пъти по-малко боклук на районното хранилище, а това значи и в пъти по-малко заплатени сметки. Спестените пари към този момент влагаме и занапред ще вложим в закупуване на нова техника и съдове, както и за възстановяване на дейностите по сметосъбиране ", споделя по този мотив кметът инж. Георги Павлов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР