Нови изненади поднесоха от ИТН при представянето на проектабинета си

...
Нови изненади поднесоха от ИТН при представянето на проектабинета си
Коментари Харесай

ИТН предлагат Иво Атанасов за правосъден министър, Петър Илиев – и за вицепремиер


Нови изненади сервираха от Има Такъв Народ при представянето на проектабинета си пред президента Румен Радев. Точно в 17.00 часа от партията на Слави Трифонов върнаха изпълнен мандата за държавно управление на президента. Буквално часове преди този момент номинираният за правосъден министър Момчил Иванов се отхвърли след голям брой медийни изявления по негов адрес. От Има Такъв Народ упрекнаха медиите, че изнасят подправена информация и че той не е могъл да понесе всичко, което се е „ изсипало “ върху него и фамилията му.

Само за няколко часа „ ИТН “ трябваше да намерят нов министър. Стана ясно, че това ще е Иво Атанасов, народен представител от Има Такъв Народ.

Другата изненада бе, че Петър Илиев, препоръчан за вътрешен министър, е номиниран и за вицепремиер по вътрешната сигурност. Въпреки че точно Илиев бе нападнат от „ Демократична България “ и „ Изправи сеБГ. Ние идваме “. Другият вицепремиер е препоръчаният за външен министър Ради Найденов. Досега броят и имената на плануваните вицепремиери не беше оповестяван. Найденов ще е вицепремиер по европейските въпросите.

От персонален опит знам какъв брой е мъчно да се сформира държавно управление, съобщи президентът Румен Радев. Той изради вяра, че кабинетът е формиран от честни хора, които ще работят взаимно с Народното събрание.

Пламен Николов прочете структурата и състава на Министерския съвет, който Има Такъв Народ предлага.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР