Нови близо 1 милион и 119 хиляди лева без ДДС

...
Нови близо 1 милион и 119 хиляди лева без ДДС
Коментари Харесай

Над 1 млн. лв. трябва да плати НЕК за съхранението на оборудване за АЕЦ „Белене“

Нови близо 1 милион и 119 хиляди лв. без Данък добавена стойност ще би трябвало да заплати Националната електрическа компания за съхранението и преконсервацията на доставеното съоръжение за плана АЕЦ „ Белене “ през идващите две години и половина.

Преди дни НЕК е избрала за реализатор на дейностите съветската компания „ Атомстройекспорт “ и следва решението да влезе в действие, оповестиха от НЕК в отговор на питане на „ Хоризонт “.

След като преди време в страната ни бе докарано оборудването за двата блока на плана АЕЦ „ Белене “, който сега още веднъж е спрян този път по думите на служебния министър Андрей Живков „ краткотрайно поради Ковид-заразата “, се наложи то да бъде съхранявано на площадката на бъдещата централа.

Първият контракт на НЕК за осъществяване на действия по преконсервация на доставеното съоръжение е от края на 2018 година и е изминал в края на предходната година.

Сега се подписва нов контракт с съветската компания „ Атомстройекспорт “, който планува до края на 2023 година над 2300 обособени елементи и произведения да бъдат преконсервирани.

В рамките на контракта ще бъдат направени инспекция и надзор на местата, където се правят дейностите, осъществяването на софтуерните интервенции по преконсервация, както и на изискванията за предпазване на оборудването.

До края на тази година ще бъдат изплатени над 280 000 лв., а през идващите две - по над 400 000, като сумите са без Данък добавена стойност. Цената е закрепена за цялото време на деяние на контракта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР