Нови 73 души са починали в континентален Китай вчера вследствие

...
Нови 73 души са починали в континентален Китай вчера вследствие
Коментари Харесай

Китай съобщи за 73 нови смъртни случая вследствие на коронавируса

Нови 73 души са умряли в континентален Китай през вчерашния ден в резултат на епидемията от ковид. С това общият брой на умрелите става 563.

Това оповестиха китайските здравни управляващи, представени от Ройтерс. Националната комисия по опазването на здравето съобщи, че в цялостен Китай през вчерашния ден е обявено за 3694 нови случая на ковид, с което общият брой става 28 018. Още 10 души на борда на круизния лайнер в пристанището на Йокохама са дали позитивна проба за ковид, заяви през днешния ден японската телевизия, като се базира на здравното министерство в Токио.

СЗО прикани международната общественост да задели 675 млн. $ за битка с новия ковид

Около 3700 души са застрашени от това да се наложи да изкарат минимум двуседмична карантина на борда на круизния транспортен съд. Лайнерът се оказа блокиран от международната зараза на ковид, откакто 80-годишен мъж от Хонконг дал позитивна проба, откакто слязъл от кораба в края на предишния месец.

Пътници на круизен транспортен съд дадоха позитивна проба за ковид

За вируса се ревизират и 3600-те пасажери на борда на различен круизен транспортен съд, този път в Хонконг, откакто трима пасажери от предходно странствуване, са диагностицирани с вируса, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Главният админ на Хонконг Кари Лам разгласи, че два пристанищни терминала, в това число този, на който сега корабът е подложен под карантина, ще бъдат затворени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР