Нови 50 дръвчета засадиха на Гребната база заместник-кметът Георги Титюков

...
Нови 50 дръвчета засадиха на Гребната база заместник-кметът Георги Титюков
Коментари Харесай

Засадиха нови 50 дръвчета на Гребната база СНИМКИ

Нови 50 дръвчета засадиха на Гребната база заместник-кметът Георги Титюков и чиновници на отдел „ Спорт и юношески действия “ към Община Пловдив. В самодейността се включи и общинският консултант Николай Бухалов, който е и президент на Българската федерация по кану-каяк.



Фиданките бяха засадени от южната страна на канала, като огромна част от тях са от редките типове Фотиния, Хималайски кедър, японска вишна, Пирамидален габър, Пиния и желязно дърво.



„ Инициативата е годишна, като концепцията ни е да обогатим растителността в тази част на Гребния канал. Засаждаме най-много растителни типове, с които общинското дружество „ Градини и паркове “ не разполага. Въпреки че са по-екзотични, всички дръвчета, засадени в предходните акции, се хванаха и скоро този сектор ще промени образа си “, разясни заместник-кметът Титюков.



Футболната легенда Петър Зехтински, който е шеф на отдел „ Спорт и юношески действия “, засади японска вишна и даде обещание да се грижи за нея и в бъдеще. Общата стойност на 50-те фиданки е 4491 лв., а най-скъпа от тях е вечнозеленото дръвче от типа Фотиния (Photinia serr red robin).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР