Нови 20 паркомата са поставени от началото на месец декември

...
Нови 20 паркомата са поставени от началото на месец декември
Коментари Харесай

Нови 20 паркомата автоматизират Синята зона в Пловдив

Нови 20 паркомата са сложени от началото на месец декември на още 15 улици в Синя зона. С тях общият брой на машините за възнаграждение на паркирането в зоната става 83 и обгръща съвсем цялата зона в града.

Новите 20 машини са инсталирани на улиците: „ Захари Стоянов “, „ Елизар Калев “, „ Иван Андонов “, паркинга на мол Пловдив, „ Йордан Йовков “, „ Петко Каравелов “, „ Средец “, „ Сава Муткуров “, „ Четвърти януари “, „ Кръстю Пастухов “, бул. „ Руски “, бул. „ България “, ул. „ Ибър “, „ Булаир “, бул. „ Марица-север “. Те са закупени след извършена социална поръчка за малко над 96 хиляди лева

След привършване на публичната поръчка за рационализация на системата за ръководство на градския превоз и създаването на приложение заSMSпаркиране, софтуерът на машините ще бъде усъвместен с този на приложението. Това ще улесни още повече заплащането на престой в Синя зона.

Паркоматите несъмнено са пожеланият метод за заплащане на престой в Синя зона, както и заплащането чрезSMS, демонстрират данните на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “. Приходите от машините за тази година се чака да доближат 990 хиляди лв.. Само за съпоставяне през 2020 година приходите от паркомати са били 542 хиляди лв., само че през април въобще не са работили поради коронавирус пандемията, а предходната година приходът на предприятието от машините за заплащане на престоя в Синя зона е 853 хиляди лв..

Ръст има и приSMSпаркирането. От 1593000 лева през 2020 година до 2313000 лева през 2021 година За тази година Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ чака да регистрира доход от малко над 2690000 лева отSMSпаркирането.

„ Работата на предприятието върви в посока на рационализация, като с изключение на автоматизираното паркиране в Синя зона, планираме то да стане такова и по паркингите. За задачата обмисляме внедряването на паркинг системи, които да пропущат коли, както и да регистрират престоя им на общинските паркинги “, разяснява зам.-кметът по превоз Тодор Чонов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР