Новата външна министърска Теодора Генчовска нареди политическия си кабинет. За

...
Новата външна министърска Теодора Генчовска нареди политическия си кабинет. За
Коментари Харесай

Мрежата за ДС съветниците във външно министерство: Мутри вън стана Милиционери вътре?

Новата външна министърска Теодора Генчовска подреди политическия си кабинет. За свои съветници тя избра петима някогашни сътрудници от Държавна сигурност, а последното й предопределение в лицето на Петко Сертов разбуни още повече духовете. Вълна от мнения и възмущения заля обществената мрежа, като остро реагираха даже и поддръжници на „ смяната “, които през днешния ден към този момент съжаляват.

Ето и част от мненията:

Румен Петров

Преди малко повече от 23 години постъпих на работа в Дирекция " Международно право " на Министерство на външните работи. След сполучливо изискан обществен конкурс. По същото време и дружно с мен в така наречен Външно бяха назначени и доста други младежи. Дори единствено поради възрастта си, тези хора не можеха да са свързани с Държавна сигурност. За страдание, доста скоро, " системата " щеше да накара доста от тях (включително и мен) да изоставен министерството.

За сметка на това, преди 10 години отварянето на досиета разкри, че близо половината от работещите в Министерство на външните работи, в това число 60 (!) посланици са сътрудничили на Държавна сигурност. Започна нормалното упражнение - уволняване и по-късно възобновяване от съда.

Къде сме през днешния ден?

В политическия кабинет на новоизбрания министър на външните работи, Теодора Генчовска (дано не ѝ греша името, тъй като за специалистите по външна политика тя е изцяло непозната), има ПЕТИМА някогашни сътрудници на Държавна сигурност. А най-младият от тях е на 65 години! Няма да разясня обстоятелството, че този (най-младият), Петко Сертов, беше началник на ДАНС в едно държавно управление прочуло се с корупцията си. Съветник там му беше не какъв да е, а Трактора. " Младежът " Сертов преди няколко години се беше изгубил за малко в Гърция. Ама хубаво, че жена му го откри...

Писал съм и различен път, само че в този момент - отново. При обединяването на Германия през 1990 година се прави обединяване и на администрациите на централните ведомства на Федерална Република Германия и несъществуващата към този момент Германска демократична република. Знаете ли какъв брой " дипломати " от Външно на Германска демократична република (Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten der Deutschen Demokratischen Republik) са взети на работа във Външно министерство на обединена Германия (Auswärtiges Amt)?

Отговорът е 0 (нула).

Толкова за лустрацията в БГ и за тези, които се надяваха, че в това държавно управление няма да има сътрудници на Държавна сигурност.

А " Продължаваме промяната " и нейния министър-председател приветствам с откъс от ария на народен представител от тази парламентарна група:

" Браво, отлично, господине! "

Явор Дачков

Кирил и Асен започнаха постигането на леви цели с дясна политика - уволняват хората на Радев от държавното управление (десен метод) и назначават хора на Държавна сигурност в него, което си е реализирана лява цел.

Татяна Дронзина:

Хайде да погалим слуха на феновете на ленинизма с една крилата фраза от техния фолклор - фрагментите вземат решение всичко. Като виждам кадровата политика на новото държавно управление, получавам две чувства - първо, че се намирам на борда на аероплан с необразован и безконтролен екипаж и второ, че самолетът вместо напред, лети обратно. Лети към една рискова реституция, която не, не е реституция на развитото социалистическо общество, за злощастие на мнозина, тъй като власт имащите нямат изгода от това. Вървим към реституция на анархията, безредието и беззаконието, към скритите механизми на взимане на решение, които не подлежат на публичен надзор, към не обществени лостове на въздействие, които обезсмислят забележимите линии на разграниченията сред партиите, към замяна на геополитическата ориентировка за която преди години имаше освен публичен, само че и партиен консенсус. Вървим към изсмукване на оскъдните запаси на страната за сметка на виталното ниво на българите и нова взаимозависимост от Русия. Даже не вървим към реституция на властническо ръководство - и от него власт имащите и техните водещи офицери нямат сметка.Затова пък сме на път да придобием битието на една провалена страна, в която държавното управление не управлява територията, не знае какво прави и няма концепция какво би трябвало да прави. Контролът и концепциите ги имат други. Но те напълно няма да ги употребяват в името на националния интерес...да не би по тази причина да са си купили президент и кабинет? Напоследък, така и така вървят по две за лев....Евтиния!

Грета Ганева:

Кирил Петков би трябвало неотложно да разгласи мнението си по отношение на:
1. назначението на фрагменти на Държавна сигурност /това, което става в Министерство на външните работи е скандално/;
2. Ще има ли войски на НАТО у нас /изказването на някогашния министър председател и сегашен министър на защитата в противоположен смисъл е обратно на евроатлантическата посока на държавата/
Та Кирил Петков дължи пояснение

Виктор Димчев

За Коледа " смяната " ни заля с сътрудници на Държавна сигурност, остарели соц величия и мракобесни беловласи старци, изхвърляни не един път и не дваж с всенародни протести.

Шепа глуповати демократи се чудят какво се случва със личните им мегакоалиции от по 10 партийки.

Електоратът попържа по-страшно от гласоподавател на Национална движение „Симеон Втори" през 2005-та.

Мастити анализатори, платени ПР специалисти, цялото журналистическо войнство, несъмнено наподобява вярно като " мисирки ", се чуди по какъв начин хем да продължи да облизва новата власт, хем да се помири, че май остарялата беше с една концепция по-зле или по-добре, все тая в действителност.

Дежурните придворни смешници са заели своите позиции, бранейки новата власт, чиято нелепост избуява по-тъпо и от времена на Жан и Пламен.

Питам се: толкоз ли можем, по този начин ли не разбрахме, бихме ли сторили нещо оттатък концепциите на другите?

Отговорите на тази част от пъзела ще научим през още едно рухване, за което жертвите от пандемията и демографската злополука дотук ще ни се сторят като ария.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР