Новата вълна на коронавирусната епидемия изправи лечебните заведения пред сериозен

...
Новата вълна на коронавирусната епидемия изправи лечебните заведения пред сериозен
Коментари Харесай

Недостиг на медици за COVID отделенията в Горна Оряховица и Шумен |

Новата вълна на коронавирусната зараза изправи лечебните заведения пред сериозен проблем поради дефицита на медици. От общинската болница в Горна Оряховица приканиха за помощ, защото броят на пациентите, инфектирани с COVID-19 там е двойно по-голям от броя на плануваните места и има сериозна потребност от доброволци, които да оказват помощ в работата на отделенията, заяви Българска национална телевизия.

" Ситуацията не е добра, имаме към 20-23 Коронавирус кревати, а сега имаме 74 заболели, част от които се постанова да бъдат настанени в интензивните браншове. По-възрастните хора карат COVID-19 по-тежко ", съобщи, доктор Елиас Хаддад, доайен на хирургията в региона.

По думите му не доближават лекари, медицински сестри и санитари. " Над 95% от постъпилите в болничното заведение не са имунизирани ", посочи доктор Хаддад.

Разкриват още кревати за пациенти с ковид в Шумен , заяви Нова телевизия. Областната болница е преди всичко с най-вече пациенти с инфекцията.

През миналата седмица броят на приетите в болница доближи 150 души, а оптималният брой кревати е 180.

В лечебното заведение се усеща и неналичието на медицински личен състав, който да обслужва Коронавирус отделенията.

„ Много е тежко ситуацията, не знам какъв брой дълго този личен състав ще продължи да работи с Коронавирус заболели ”, съобщи доктор Димитър Костов от многопрофилната болница.

„ В област Шумен са ваксинирани 14,6% от популацията, което по никакъв начин не е доста. В региона има 6 краткотрайни имунизационни пункта, в събота и неделя има дежурен кабинет ”, съобщи доктор Илияна Лозанова от РЗИ. По думите й сега в региона дейните случаи на инфекцията са 572.

От през днешния ден в КОЦ Шумен са разкрити 20 нови кревати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР