Новата тикет система за столичния градски транспорт ще отчита времетраенето

...
Новата тикет система за столичния градски транспорт ще отчита времетраенето
Коментари Харесай

Нова билетна система в градския транспорт от 2021 г.

Новата билет система за столичния градски превоз ще регистрира времетраенето на пътуването. Тя ще бъде въведена в първите месеци на 2021 година.

" Това е система за таксуване, само че и за видеонаблюдение. Скоро в градския превоз в София ще има и работещи видеокамери. Очакваме работата на системата в цялостната ѝ функционалност да стартира в първите месеци на новата година. В края на октомври ще проработи видеонаблюдението, през декември ще стартираме и услуга за заплащане на превозен документ с безконтактна карта ", заяви пред шефът на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев.

Пътниците ще имат и благоприятни условия за зареждане на транспортните документи през мобилни приложения, уеб портал и с благоприятни условия за по-различно таксуване.

" Различни способи за тарифиране се разискват, би трябвало да съберем задоволително информация за метода на пътешестване на жителите. Една от задачите на системата е да се изготвят отчети за натовареността на линиите, къде се прекачват хората. Ще се оферират и способи за оптимизация на мрежата ", добави Дилчев.

По думите му в първите месеци на пандемията към 90% е бил спадът на пътникопотока, а трайно той е намалял с към 40%. С 40% е намаляла и продажбата на транспортни документи.

" Продължаваме с дезинфекцията на транспортните средства по два пъти дневно. Билети към момента не продават водачите в превоза за тяхната сигурност. 35 млн. лв. са по-малко приходите в ЦГМ до септември. С решенията на СОС досега осигуряваме пробега на градския превоз ", означи Дилчев.

Тикет системата ще работи във всички типове градски превоз - тролей, трамвай, рейсове и метро.  Няма да се постанова да носим разнообразни пластики. Остава обаче опцията да купуваме билет от водача. Ще можем да зареждаме билети и на мобилния си телефон. Разработва се и услуга, посредством която да плащаме непосредствено през дебитната или кредитната си карта, като тогава умните машини ще пресмятат вместо нас по какъв начин да спестим от пътешестване.

В момента контрольорите не престават да продават билети, само че това евентуално ще се промени в идващите седмици.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР