Новата социална придобивка е разположена в помещение в сградата на

...
Новата социална придобивка е разположена в помещение в сградата на
Коментари Харесай

В град Дунавци вече има пункт за раздаване на храна към Детската млечна кухня

Новата обществена облага е ситуирана в помещение в постройката на здравната работа в града.

Днес заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посети пункта, от който качествена и здравословна храна към този момент получават 17 малчугани от град Дунавци. Услугата се дава от началото на декември, само че до момента раздаването на храната е ставало от автомобила, с който се доставя. Новият пункт отвори порти от през днешния ден, защото към този момент е влезнало в действие решението на Общинския съвет, с което бе отредено подобаващото за задачата помещение.

„ Това е следващото доказателство за грижата към децата от страна на общинското управление, което е и един от целите в управническата стратегия на кмета доктор Цветан Ценков “, съобщи заместник-кметът Борисова. Тя акцентира, че от 2021 година, когато Детска ясла „ Слънчев ъгъл “ и Детската млечна кухня бяха обособени като независима конструкция, броят на потребителите на кухнята се е нараснал от към 80 до над 280. „ Тези данни демонстрират, че обществената политика, която Община Видин развива, е вярна и ние ще продължим да работим в този дух “, уточни заместник-кметът, като добави, че до момента няколкото майки от град Дунавци, които са вземали храна от Детската млечна кухня, се е налагало да пътуват до Видин, а отсега нататък ще получават тази услуга на място. Борисова означи още, че самодейността е на кмета на град Дунавци Димчо Скорчев, като му благодари за основаната добра организация.

Директорът на Детска ясла „ Слънчев ъгъл “ и Детска млечна кухня Нина Емилова описа, че цената на обществената услуга е един лев – за тристепенно хранене, съобразено по първокласен и количествен състав по отношение на Наредба №2 за здравословното хранене на децата и Наредба №26 за здравните условия за детските ясли и детските млечни кухни. Тя изрази удовлетворение, че Детската млечна кухня се е сдобила с още един пункт, както и убеденост, че от ден на ден фамилии с дребни деца от град Дунавци ще се възползват от това улеснение.

Кметът на Дунавци Димчо Скорчев на собствен ред благодари на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и на заместник-кмета Борисова за отзивчивостта и доброжелателността, с която са се отнесли към въпроса за нуждата от сходен пункт. Той показа, че по този метод още една обществена услуга доближава до жителите на град Дунавци, а най-важното е, че фамилиите с дребни деца посрещат с наслада новата облага.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР