Новата система за електронен преглед все още не функционира. Това

...
Новата система за електронен преглед все още не функционира. Това
Коментари Харесай

Системата за електронен преглед все още не работи


Новата система за електронен обзор към момента не действа. Това сподели в предаването „ Тази заран “ общопрактикуващият доктор доктор Деница Даскалова.

„ Нашите софтуери не са синхронизирани към момента с тази национална електронна платформа, само че следва и се правят подготовки. Това зависи от „ Информационно обслужване “ и от нашите софтуерни настройки “, добави доктор Даскалова.

Тя изясни, че електронният обзор не е тъкмо електронен, както се интерпретира. Прегледът на пациента си остава физикален:

„ Те идват в кабинетите, правим прегледа, назначаваме нужните проучвания, действително цялата тази база данни я описваме в амбулаторен лист, който с изключение на в нашето електронно досие, се съхранява и на една обща електронна платформа, където тази база данни ще се сплоти. И в случай че вие отидете на проучване при експерт, той ще може да види в тази система цялата ви предистория “, изясни доктор Деница Даскалова.

Достъпът до досието ще има самият пациент, той ще може да го следи и всички оторизирани лекари, защото ние сме админи на персонални данни, означи персоналният доктор.

Тя беше безапелационна, че на нея новата система не би повлияла и даже би я улеснила.

„ Защото, откакто информацията на пациента е на едно място, аз ще имам цялата нужна информация, а не да разгадавам на пациентите “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР