Новата сграда 2 на Детска градина № 175 Слънчеви лъчи“

...
Новата сграда 2 на Детска градина № 175 Слънчеви лъчи“
Коментари Харесай

Заради строителни недостатъци детска градина №175 ще приеме 150 деца месеци след записването им



Новата постройка 2 на Детска градина № 175 „ Слънчеви лъчи “ (кв. „ Кръстова вада “, регион „ Лозенец “) е въведена в употреба от септември, само че родители алармират за некачественото осъществяване на строителството .

Приети са над 150 деца, които си стоят вкъщи, тъй като детското заведение към момента не работи .

Месец след приемането на детето ѝ Вероника Бенчева отива до детската градина и открива, че постройката е „ надалеч от подготвена “.

„ Външно наподобява добре, макар че има клатещи се беседки . Вътре обаче доста от нещата ме тормозиха – изясни пред Радио София майката, – необезопасени ниски прозорци, преходи сред стаите без лайсни, покъщнина с остри ръбов е и така нататък

В постройката са вложени близо 2,75 млн. лв..



Децата неслучайно не бяха почнали занимания в постройката, изясни кметът на регион „ Лозенец “ Константин Павлов . Имало е лист със забележки към строителя, а той бавел и част от обзавеждането.

Строителството е предоставено на консорциум от 2 компании, които са били в спор . Нещата обаче са станали нетърпими. На 10 ноември районната администрация взема ограничения, сменя ключалките и декларира на една от компаниите повече да не се появява на територията на детската градина. Забележките по постройката следва да бъдат отстранени от втората компания от консорциума, изясни Павлов.

Той даде обещание, че в случай че строителите са изпълнителни и доставките са ритмични, до две седмици градината ще може да приема деца .

Чуйте диалога по тематиката в студиото на Радио София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР